Marco Rossi: Ez a szombat életem egyik legszebb napja!

A magyar válogatott remek teljesítményt nyújtva 1-1-et játszott a világbajnok Franciaországgal az Európa-bajnokságon. Didier Deschamps francia szövetségi kapitány kicsit volt csak csalódott az eredmény miatt, mert úgy látja, a továbbjutásra jó esélye van a csapatának négy pont birtokában. Ő sokszor emlegette a nagy hőséget, Marco Rossi magyar kapitány élete egyik legszebb napjának nevezte ezt a szombatot, és üzent az őt bírálóknak is.

2021. 06. 19. 18:38
null
Marco Rossi úgy érzi magát, mint egy gyerek a Vidám Parkban Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott 1-1-re végzett a világbajnok ellen. A mérkőzés után először Didier Deschamps, a francia szövetségi kapitány jelent meg a sajtótájékoztatón. Nem tűnt túlságosan csalódottnak, és a nagy hőséggel kezdte a mondandóját:

– Alkalmazkodnunk kellett a hőmérséklethez, ami ránk jobban hatott, mint a magyarokra. Ők végig frissebbnek tűntek, pedig nekik többet kellett futniuk labda nélkül. Az első félidőben így is rengeteg helyzetünk volt. Az ellenfél a szünet előtt betalált, és végig jól védekezett. Nem vagyok teljesen elégedett az eredménnyel, de boldogtalanná sem tesz, mert nem kaptunk ki, négy pontunk van, nyitva az ajtó a továbbjutás felé. A magyaroknak is jó futballistáik vannak, ezt most be is bizonyították, jól játszottak a közönségük előtt. A foci egyéni játék is, kellenek egyéni megoldások, különösen egy ennyire jól záró védelemmel szemben. A végén nagyon sokat állt a játék, ami érthető volt, hiszen az ellenfélnek nagyon kedvezett az eredmény.

 

Didier Deschamps nem elégedett, de nem is boldogtalan
Fotó: Mirkó István

 

Kérdezték Pogbáról, akiről elmondta, ezen a meccsen nem játszott annyira jól, mint kedden a németek ellen, talán őt jobban megviselte a hőség, ezért is cserélte le. Elmesélte, a pénteki edzésen a futballisták panaszkodtak, nem kaptak levegőt, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar válogatott is ugyanilyen körülmények között játszott.

Magyar részről Kleinheisler László is beült az asztal mögé, az UEFA őt választotta meg a mérkőzés legjobbjának.

– Gratulálok a társaknak és a szurkolóknak is, fantasztikus meccs volt fantasztikus hangulatban – mondta. – Együtt ünnepeltünk a szurkolóinkkal, tényleg betöltötték a tizenkettedik játékos szerepét.

az első kérdést arról kapta, hogy mi futott át az agyán a lefújás pillanatában.

– Az, hogy jó lett volna ugyanezt Portugália ellen. A meccs előtt bizakodó voltam, és tudtam, hogy jó futballisták alkotják a csapatomat. Néhány napunk volt felkészülni, és elsősorban nem is az eredmény, hanem a teljesítmény miatt lehetünk roppant büszkék. Ma különlegeset nyújtottak a magyar szurkolóknak, holnap megérdemelten töltünk el egy szép vasárnapot a családtagjainkkal.

 

Marco Rossi úgy érzi magát, mint egy gyerek a vidámparkban
Fotó: Mirkó István

 

Ezután a szövetségi kapitány beszélt a csapatáról, Szalai Ádámról és a taktikai tervekről is:

– Münchenben nyernünk kell a továbbjutáshoz. Folyamatosan javulunk, de a földön kell járnunk. Minden szempontból fejlődünk, egyre jobban reagálnak a játékosok a nehéz pillanatokra. Szívvel futballozunk, és ezért velem együtt mindenki nekik lehet hálás. Amikor a klubjaiknál vannak, akkor is összetartozunk, rengeteg pluszmunkát végeztek. a szünetben magánál volt, válaszolt a kérdésekre, jelenleg kórházban van. A védelem ma nagyon jó volt, ne felejtsük el, a világbajnok volt az ellenfelünk. A terv az volt, hogy gondot okozzunk a franciáknak a labda birtokában is, és ez sikerült. Azért is beszélek fejlődésről, mert a portugálok ellen ezt nem láthattuk. A középpályások is hatalmas munkát végeztek, Kleinheisler László megérdemelten lett a meccs legjobbja. Az ő behívása miatt sokszor bírálnak engem, de most nagyszerű választ adott. Egy olasz mondás szerint az idióták anyukája mindig terhes. Akik látták ezt a szurkolótábort öt éve az Eb-n, kedden és most, a franciák ellen, az tanúsíthatja, hogy a világon egyedülálló, miattuk dolgozunk rengeteget és nagyon keményen.

Egy kérdésre felelve elárulta, eddig mindig televízióban nézte az Európa-bajnokságokat, most pedig, 56 évesen úgy érzi magát, mint egy gyerek a vidámparkban, és ez élete egyik legszebb napja. Ugyanakkor nem jelenti ki, hogy győzni utazik a csapat Münchenbe, de megpróbálja legyőzni a németeket. A hőségről annyit mondott, hogy a játékosai hozzászoktak a harchoz, a nehézségekhez, és le tudják győzni azokat. Szóba került is, aki szerinte egy szinten van Manuel Neuerrel, ma is nagyszerűen védett, ő is kellett a döntetlenhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.