Sorra szedik áldozataikat a párizsi sajtótájékoztatók

Hiába nyerték meg mindketten első fordulós mérkőzésüket, a továbbiakban nem szerepel a Roland Garroson Oszaka Naomi és Petra Kvitová sem. A két Grand Slam-bajnok visszalépése egyaránt a sajtótájékoztatókhoz köthető.

2021. 06. 01. 18:35
a sajtótájékoztatók egyik áldozata
Forrás: Sky Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oszaka Naomi a jelen női teniszének egyik legnagyobb alakja, jelenleg ő az Australian Open és a US Open címvédője is. Salakon kevésbé mutatott jó formát, így a Roland Garroson nem tartozott a legnagyobb esélyesek közé, de mindenképpen számolni kellett vele. Egészen hétfő estig, amikor a sajtótájékoztatók miatt kialakult konfliktus okán visszalépett a tornától.

Oszaka már a Garros rajtja előtt jelezte, hogy nem fog részt venni a meccsek utáni sajtóeseményeken, noha ez kötelező a játékosoknak, mindenesetre vállalta az ezért járó pénzbüntetést. A Grand Slam-tornák azonban összefogtak, és súlyosabb következményeket, akár a japán teniszező kizárását is kilátásba helyezték, miután Oszaka – ígéretét beváltva – nem jelent meg az első fordulós meccse után az újságírók előtt.

A japán versenyző a mentális egészségére hivatkozott, elmondása szerint számára introvertált személyiségként komoly megterhelést jelentenek a sajtótájékoztatók. Miután pedig a rendezők bekeményítettek, Oszaka a visszalépés mellett döntött, és újabb közleményében elárulta, hogy a 2018-as US Open óta küzd depresszióval. Ez volt az első Grand Slam-torna, amit megnyert a döntőben botrányt rendező Serena Williams ellen. S aligha segített első nagy sikerekor a visszahúzódó japánon, hogy a Williams viselkedésétől feltüzelt közönség kifütyülte a díjátadón.

Teljesen más Petra Kvitová visszalépésének a története, a közös pontot azonban a sajtótájékoztatók jelentik. A kétszeres wimbledoni bajnok teniszező meccslabdát hárítva győzte le az első fordulóban a belga Greet Minnent, a találkozó után pedig annak rendje és módja szerint meg is jelent az újságírók előtt.

Csakhogy kötelessége teljesítése közben Kvitová elesett, és keddre kiderült, hogy az ekkor elszenvedett bokasérülése meggátolja abban, hogy folytassa a szereplést a párizsi Grand Slam-tornán. Kvitová és Oszaka visszalépésével az orosz Jelena Vesznyina és a román Ana Bogdan már a harmadik fordulóban tudhatja magát, noha a második kör meccsei csak szerdán kezdődnek a Roland Garroson.

ellenfele Fabio Fognini (27. kiemelt) lesz a második körben. A magyar játékos idei mumusa, Andrej Rubljov viszont már nem lép pályára Párizsban, miután a hetedik helyen kiemelt orosz játékos kedden meglepetésre kiesett a német Jan-Lenard Struff ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.