Olimpiai bajnokunk Tokióról lemaradt, de ideális munkát kapott

A kardvívó Szilágyi Áron mellett mostantól Rio de Janeiro másik magyar vívó olimpiai bajnoka, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese is sportvezetői szerepet vállalt a Vasas SC vívószakosztályánál.

Magyar Nemzet
Forrás: Vasas SC2021. 06. 04. 19:31
Szász Emese
Vétek lett volna, ha nem próbálja ki, hogy mire képes a szülés után Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas SC tavaly szeptemberben adott arról hírt, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó az aktív sportolói pályafutása mellett új szerepkörben, szakosztályelnökként is próbálja segíteni a Vasas pasaréti vívóműhelyét. Pénteki hír szerint itt a munkába bekapcsolódik Szász-Kovács Emese is, aki társelnökként dolgozik majd a szakosztályért. Szilágyi Áron a tokiói olimpián egyéniben és kardcsapatunkkal is (arany)éremesélyes, Szász-Kovács Emese viszont nem lesz ott az ötkarikás játékokon. Ikergyermekei megszületése után visszatért a pástra, s a válogatók alapján második lett a hazai rangsorban, így nem ő utazott az európai pótkvalifikációs versenyre, amelyen egyetlen kvótáért ment a tusakodás. A hazai ranglistavezető Kun Anna nem járt sikerrel a madridi versenyen, így az olimpián egyetlen magyar párbajtőrözőnő sem indulhat. A kvalifikációban versenyzőink attól távol voltak, hogy csapatban szerezzék meg a kvótát.

– Ugyan a vívópályafutásomról még nem hoztam végső döntést, de az mindenképpen időszerű volt, hogy gondolkodjam a távolabbi jövőmön is – nyilatkozta Szász-Kovács Emese. – E tekintetben tökéletes lehetőség számomra, hogy elkezdjem a szakosztályunk munkáját segíteni. Én ezt bármilyen pozícióban szívesen tettem volna, de az külön megtisztelő, hogy a klubelnökünk felkérése után Áron azt javasolta, legyek mellette társelnök. Jó lesz továbbra is a saját közegünkben dolgozni, és nagyon szeretnék ebben a szerepkörben is eredményes lenni. Sokan kérdezik tőlem egyébként, hogy az edzősködés nem vonz-e, de azt hiszem, kisgyermekes anyaként sokkal jobban illeszkedik az időbeosztásomba ez a szakosztályi vonal.

Szász-Kovács Emese mindenképpen a vívósportban marad
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– A Vasas elnökeként fontos feladatomnak tartom azt is, hogy sportvezetői utánpótlást neveljünk a klubon belül – fogalmazott Markovits László klubelnök. – Az pedig hab a tortán, hogy egy újabb olimpiai bajnokunk kapcsolódik be ebbe a programba. Áronhoz hasonlóan Emese is régóta tagja a Vasas családnak, igazi példakép, akiben megvan a kellő alázat ahhoz, hogy a másik oldalon is kipróbálja magát, és megízlelje a sportvezetői feladatokat, segítve ezzel a szakosztály és a sportolók fejlődését.

A szakosztályelnök Szilágyi Áron a következőket mondta Szász-Kovács Emese szerepvállalásáról:

– Nem titok, hogy ahogy korábban az én esetemben, úgy most Emese kapcsán is Markovits László volt a dolgok katalizátora. Természetesen nagyon örültem, amikor ez az ötlet felmerült, és mivel a Vasas vívószakosztályánál két fegyvernem van, vegyesen női és férfi, illetve lány és fiú versenyzőkkel, számomra nagyon kézenfekvő volt, hogy Emese társelnökként kapcsolódjon be a munkába. Hozzám hasonlóan ő is hosszú-hosszú ideje a Vasas család tagja, és úgy gondolom, így együtt még erősebbé tudjuk tenni a szakosztályt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.