Az angol nézők minden eszközt bevetettek Schmeichel ellen + videó

Az angol válogatott szerdán Dánia legjobbjait búcsúztatva jutott be a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe. A szigetországi szurkolók már évtizedek óta vágytak az ehhez hasonló sikerre, ezért mindent meg is tettek. A lelátóról hangos szóval biztatták a saját játékosaikat, és minden eszközzel próbálták megzavarni az ellenfél kapusát, Kasper Schmeichelt.

Magyar Nemzet
2021. 07. 08. 10:31
Kasper Schmeichel
London, 2021. július 7. Kasper Schmeichel dán kapus véd a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Anglia-Dánia mérkõzésen a londoni Wembley stadionban 2021. július 7-én. MTI/AP/Catherine Ivill Fotó: Catherine Ivill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán csapat tagjai már a mérkőzés során is panaszkodtak Danny Makkelie játékvezetőnél az angol szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt. Elmondásuk szerint ugyanis a szigetországi drukkerek végig lézerfénnyel zavarták Kasper Schmeichel kapust, és ez nem volt másképp a mindent eldöntő tizenegyes lövésének pillanataiban sem:

 

A vendégek védője, Jannik Vestergaard az elődöntő utáni nyilatkozatában is felhívta erre a figyelmet:

– Én a büntető lövésekor nem láttam a lézerfényt, de az első félidőben végig ezt csinálták. Pierre-Emile Højbjerggel mindketten láttuk a történeteket, és ő szólt is a bírónak erről a második félidőben. Sok sportszerűtlen dologban volt részünk, de úgy látszik, ha nagy a tét, akkor minden eszköz megengedett.

A történtek nemcsak a dánokat zavarták, az angol drukkerek és Stan Collymore egykori válogatott labdarúgó is a stadionokból való, örökké szóló kitiltást követelt a Twitteren a vétkes szurkolónak.

Európa-bajnokság, elődöntő:

Anglia–Dánia 2-1 (1-1, 1-1, 2-1)

Gólszerzők: Kjær (39. – öngól), Kane (103.), illetve Damsgaard (30.)

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.