Christian Eriksen a következő héten visszatérhet a klubjához

A labdarúgó Európa-bajnokságon összeesett, majd kórházba került dán labdarúgó, Christian Eriksen a jövő héten térhet vissza az olasz bajnok Interhez, hogy orvosi vizsgálatokon vegyen részt, majd találkozzon a közelmúltban kinevezett vezetőedzővel, Simone Inzaghival és a csapattársaival.

Magyar Nemzet
2021. 07. 11. 16:43
Christian Eriksen
A dán Christian Eriksen (b) és a finn Paulus Arajuuri a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Koppenhágában 2021. június 12-én. Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Eriksennek a Dánia–Finnország csoportmérkőzés 43. percében megállt a szíve, emiatt újra kellett éleszteni a pályán. A dánok kiválósága ezután kórházba került, ahol stabilizálták az állapotát. Eriksennek kardioverter-defibrillátort ültettek be a mellkasába, amely képes megakadályozni a hirtelen szívleállást.

Az Inter középpályását azóta kiengedték a kórházból, és olasz sajtóértesülések szerint a jövő héten visszatérhet a klubjához, annak ellenére, hogy feltehetően nem futballozhat ott többé, mivel az olasz törvények tiltják, hogy a szívrendellenesség betegségben szenvedő sportolók folytassák a profi pályafutásukat.

(balra) és a finn Paulus Arajuuri a dán–finn mérkőzésen
Fotó: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

A labdarúgót Milánóban további egészségügyi vizsgálatoknak fogják alávetni, emellett találkozhat a csapattársaival, valamint megismerkedhet az olasz bajnok új vezetőedzőjével, Simone Inzaghival.

– Az Európa-bajnokság előtt beszéltem Eriksennel, azóta nem. Számoltam vele a jövőben, de az Inter jól döntött, hogy leigazolta Hakan Çalhanoğlut, aki fontos játékos. Eriksennek megadjuk a szükséges időt a visszatérésre, tárt karokkal fogjuk várni – ígérte a mester.

Az Inter szurkolói sem feledkeztek el a támadó középpályásról, szombaton a klub edzőközpontja előtt neki énekeltek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.