Kifogta a Veszprém a BL-ben a címvédő Barcelonát és a PSG-t is

A nőknél a Győr csoportellenfelei között ott van a Vipers Kristiansand, a Metz Handball és a CSZKA Moszkva is.

Magyar Nemzet
2021. 07. 02. 12:37
null
Forrás: Twitter/EHF Champions League
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ma kisorsolta a 2021/22-es férfi és női Bajnokok Ligája 2021/22-es csoportbeosztását. A férfiaknál a Mol-Pick Szeged az A csoportba került, ahol a német THW Kiel és a dán Aalborg is az ellenfele lesz majd, míg a Telekom Veszprém a B csoportban szerepel a címvédő spanyol Barcelonával, a francia Paris Saint-Germainnel, a lengyel Kielcével és a német Flensburggal – utóbbi „halálcsoportnak” is tekinthető.

Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője: – A csoportok nagyon különbözőek. A B csoport erősebb, mint a mienk. Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy megszerezzük az első vagy a második helyet. Ez nagyon fontos lenne a rájátszás szempontjából, hiszen egy párharccal kevesebb várna ránk. Az viszont jól látszik, hogy keményen indul majd a szezon, hiszen a tervek szerint Montpellier-ben kezdünk, és a Breszt és a Kiel ellen is idegenben lépünk pályára. Fontos lesz a kezdés, ez sokáig elkísérhet bennünket. A filozófiánkat nem veszíthetjük el, mindig a soron következő meccsre koncentrálunk majd. Egy a célunk, felkészülni és minél gyorsabban jó formába lendülni. Ami már most látszik, hogy a másik csoportból biztosan erős ellenfelet kaphatunk, de állunk elébe, mert komoly célokkal vágunk neki az új BL-szezonnak.

a Telekom Veszprém sportigazgatója: – Nem lepett meg, az elmúlt 8-9 évben megítélésem szerint mindig a legnehezebb csapatokat kapjuk. Fel van adva a lecke, jó lehetőség gyakorolni az új szerepköröket az új edzőknek. A Barca a címvédő, a Párizs szintén ott volt a Final Fourban, a Porto az utóbbi években remek kézilabdát produkál, a Motor pedig egy végtelenül kellemetlen ellenfél. A Bukarest visszatér a BL-be, míg a Flensburg a Bundesliga élcsapata. A Kielcéről már hallhattunk, hogy milyen játékosokkal és elképzelésekkel vágnak az új idénybe. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk.

A nőknél az FTC-Rail Cargo Hungaria az A csoportba került, ahol a francia Brest Bretagne, az orosz Rosztov-Don és a román CSM Bucuresti csapatával is össze kell majd csapnia. A Győri Audi ETO-ra a B csoportban a címvédő norvég Vipers Kristiansand, az orosz CSZKA Moszkva és a francia Metz Handball is ellenfélként vár majd.

Ambros Martín, a Győri Audi ETO vezetőedzője: – Nem lehetek elégedetlen a sorsolással, talán picit nehezebb a mi csoportunk, de a legtöbb dolog úgyis a saját teljesítményünkön múlik majd. Remek ellenfelek várnak ránk, ez nem kérdéses, a címvédő mellett az újonc is hozzánk került. Különleges lesz ez a szezon, mert idén több új játékos is érkezik a csapathoz, valamint az olimpia miatt kevesebb időnk is lesz felkészülni, de ez az ellenfeleink többségére szintén igaz. A játékosokkal sokat beszéltem az elmúlt időszakban és nagyon jó érzésem van, természetesen mindent megteszünk majd a minél jobb szereplésért. A legfontosabb azonban, hogy lényegi dolgok nem a csoportkörben, hanem jövő május júniusban dőlnek majd el!

Férfi Bajnokok Ligája, csoportbeosztás:

A csoport: Mol-Pick Szeged, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (északmacedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), HC PPD Zagreb (horvát), Elverum Handball (norvég).

B csoport: Paris Saint-Germain Handball (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, CS Dinamo Bucuresti (román), HC Motor Zaporozsje (ukrán).

Női Bajnokok Ligája, csoportbeosztás:

A csoport: Brest Bretagne Handball (francia), FTC-Rail Cargo Hungaria, Buducsnoszt BEMAX (montenegrói), CSM Bucuresti (román), BV Borussia 09 Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Team Esbjerg (dán), RK Podravka Vegeta (horvát).

B csoport: CSZKA Moszkva (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), RK Krim Mercator (szlovén), Odense Handbold (dán), Győri Audi ETO KC, Metz Handball (francia), Kastamonu Belediyesi GSK (török), IK Sävehof (svéd).

A férfi és a női BL-ben is a csoportok első két-két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.