Nem hagyta cserben a válogatott a tévétársaságot

Az amerikai férfi-kosárlabdaválogatott 87-82-re legyőzte Franciaországot a tokiói olimpia döntőjében, így zsinórban negyedszer is hozta a kötelező aranyérmet.

2021. 08. 07. 6:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai férfi-kosárlabdaválogatottnak olimpiáról olimpiára kötelezőnek számít az aranyérem. Tokióra extra motivációt jelentett, hogy a legutóbbi világbajnokságon leégett az Egyesült Államok csapata.

A nyitómeccsen, a franciák ellen elszenvedett vereség után kisebbfajta pánikra utaltak a csapatról érkező hírek, az amerikaiak azonban összeszedték magukat, és végül magabiztosan meneteltek el a döntőig, ahol ismét Franciaország volt az ellenfél.

Ezúttal nem engedte meg a Team USA, hogy a franciák ellépjenek, lényegében végig előnyben játszott az amerikai csapat. Franciaország szorosan ott maradt ellenfele nyomában, azonban az utolsó percekben hárompontosokra lett volna szükség a bravúros egyenlítéshez, a triplavonalon túlról pedig nagyon pontatlan volt az európai csapat, a gyűrűt sem igen találták el a hajrában.

A 87-82-es végeredmény is szoros meccsről árulkodik, de az amerikaiak végül hozták a kötelező aranyérmet – először úgy, hogy korábban a torna során vereséget is el kellett könyvelniük.

hozta a triplát, a londoni és a riói siker után immár háromszoros olimpiai bajnok, így aligha bánja, hogy a másik sormintát elrontotta. A 2012-es és a 2016-os fináléban is kereken harminc pontot dobott, most meg kellett elégednie huszonkilenccel.

A bronzdöntőt később játssza egymás ellen Szlovénia és Ausztrália, az olimpiát közvetítő amerikai televíziós társaság ugyanis – az úszódöntőkhöz hasonlóan – a finálét kérte számukra főműsoridőbe. A válogatott pedig nem hagyta cserben a tévétársaságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.