Foghíjasan sem kottyant meg a Fradinak a fővárosi rangadó

Botka Endre kiállítását követően tíz emberrel is nyert a Bp. Honvéd otthonában a Ferencváros: a címvédő Tokmac Nguen góljával 1-0-s sikert ünnepelhetett a labdarúgó NB I hatodik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 09. 11. 16:46
null
Budapest 20210911 Labdarœg‡s NBI Bp HonvŽd-FTC Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár és a Puskás Akadémia elleni mérkőzését is elhalasztották, így a Honvéd ellen első idegenbeli mérkőzésére készült a Ferencváros az új idényben. A felkészülés azonban nem ment zökkenőmentesen, a zöld-fehérek tizenhárom játékosa is a nemzeti csapatával tartott a világbajnoki selejtezők alkalmával, így az edzéseken csak foghíjas keret vett részt. Emellett Peter Ströger vezetőedzőnek Franck Boli miatt is fájhatott a feje. A Fradi támadója sokadik alkalommal húzta ki a gyufát a klubjánál, emiatt előbb az Európa-liga csoportkörébe nevezett futballisták sorából maradt ki, illetve a kispestiek ellen sem léphetett pályára az osztrák mester elmondása szerint a következő hetekben sem jut majd sok játéklehetőséghez.

A dél-pesti derbin a felek nem estek egymásnak, az első negyedóra ferencvárosi mezőnyfölénnyel telt, de helyzet nem alakult ki. Ezek után viszont a meccs első helyzetéből megszületett a vendégek vezető gólja: a zöld-fehérek első lövése még elakadt, azonban a kipattanót Tokmac Nguen tűzte a kapura, és a labda – Batik Bencén megpattanva – utat tört a hálóba.

A 23. percben a házigazda első valamirevaló támadása is emlékezetesre sikerült: a két védő között elinalni próbáló Nagy Dominikot rántotta le a tizenhatos határánál; a Ferencváros tíz emberrel, a házigazda pedig egy szabadrúgással folytatta a találkozót. Nenad Lukics lövése a sorfalba vágódott, és a Honvéd ezt követően sem tudta kihasználni helyzeti előnyét. A szünetig a Fradi tartotta a labdát, de nem igazán erőltette meg magát, helyzetek helyett inkább szabálytalanságokban bővelkedett a rangadó. A félidő vége előtt a vendégek rákapcsoltak, a kaput viszont már nem sikerült eltalálniuk.

A második játékrészre nagyobb kedvvel jöttek ki a hazaiak, az első helyzetükre mégis egészen az 53. percig kellett várni. A folytatásban is a kispestiek voltak aktívabbak, kapujára azonban csak elvétve voltak veszélyesek. A Ferencváros közben több alkalommal is növelhette volna az előnyét – nem tette, így 1-0-s vendégsiker született a dél-pesti derbin. Vereségével a Honvéd visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére, miközben az FTC előrelépett a másodikra, és magabiztosan készülhet a csütörtöki, Bayer Leverkusen elleni fellépésére az Európa-ligában.

NB I, 6. forduló:
Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1)
Budapest, Bozsik Aréna, 4046 néző, játékvezető: Karakó Ferenc 
Gólszerző: Tokmac (16.)
Kiállítva: Botka (23.)

Borítókép: Tokmac Nguen. Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.