Az MLSZ vizsgálatot indított Bognár György ellen a nyilatkozata miatt

Az MLSZ fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított Bognár György, a Paks vezetőedzője ellen, aki a Ferencvárostól elszenvedett 3-1-es bajnoki vereség után élesen bírálta Bognár Tamás játékvezetőt és a VAR-t is.

Magyar Nemzet
2021. 10. 05. 18:13
Paks 20211003 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Ferencváros FTC Fotó Török Attila Nemzeti Sport ifj Bognár György Bognár György kispad Kesztyûs Barna Medgyes Sinan Fotó: Nemezeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várni lehetett, hogy egy ekkora kifakadás nem múlik el következmények nélkül. A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Paks–Ferencváros NB I-es mérkőzés után, amelyen a vendégek nyertek 3-1-re, a hazai csapat vezetőedzője forrongva jelent meg a sajtótájékoztatón, és ezt mondta:

– Jó felfogásban, jól játszottunk. Nem kaptunk egyenlő bánásmódot. Most sem. Nem a VAR-ra gondolok, ha les, hát les, s nem is a tizenegyesre, véleményes volt, de meg lehetett adni, hanem a sárga lapokra. A videó hülyét csinált a játékvezetőből. Rendben, felülbírálta önmagát, befújta a büntetőt, de miért kellett ezek után még sárga lappal büntetni Szélpált? De még ez is elment. De hogy miért adott neki újra sárga lapot a Ferencváros harmadik gólja előtt, az felfoghatatlan. Már az is vitatható, hogy szabálytalanság történt-e, de hogy nem volt szándékos, az egészen biztos. Az első félidőben a saját fülemmel hallottam, amikor Bognár Tamás azt mondta Besicnek és Civicnek: ez volt az utolsó. Szélpálnak miért nem az utolsó volt? A Ferencváros más elbírálást élvez az NB I-ben, mint a többi csapat, pedig nem szorul rá erre. Ennek a mérkőzésnek 4-3-ra kellett volna végződnie, hogy melyik csapat javára, azt eldöntötték volna, ehelyett a játékvezető belenyúlt a meccsbe. Nem nyújt vigaszt, hogy jól játszottunk, nagyon élvezetes mérkőzés volt, a lefújás után a közönség megtapsolt minket, csak arra tudok gondolni, hogy a játékvezető befolyásolta a meccset.

 

Fotó: Nemezeti Sport/Török Attila

 

Ahogy arra tehát számítani lehetett, az MLSZ fegyelmi bizottsága nem ment el szó nélkül értékelése mellett – igaz, a nyilatkozatai miatt az előző idényben többször is eltiltott szakember esetében fegyelmi határozat egyelőre nem született. Jelen állás szerint „Az NB I 8. fordulójában lejátszott Paks–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a feb elnöke vizsgálatot rendelt el a hazai csapat vezetőedzőjének mérkőzés utáni nyilatkozatában elhangzottakkal kapcsolatban”. 

A fegyelmi határozatok közül az is kiderült, a Ferencváros NB III-ban szereplő B-csapatából kiállított Boli, valamint a Fehérvár elleni rangadó első félidejében második sárga lappal leküldött DVSC-csapatkapitány, esetében is az automatikus, határozat nélküli egymeccses eltiltás lépett életbe.

Visszatérve Bognár György esetére, a Magyar Nemzet szembesítette a véleményét és a Bognár Tamás ítéleteit Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezetővel, azt, hogy ő mit mondott, ide kattintva olvashatja el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.