Felelősöket keresnek Debrecenben a csapat gyenge szereplése miatt

A DVSC vezetősége nem hagyja szó nélkül a labdarúgócsapat gyenge szereplését. A Loki a hét végén hazai pályán 3-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától, visszacsúszott a tizedik helyre, s csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a már kieső Gyirmótot. A vezetők helyzetértékelést és helyzetelemzést kértek Tőzsér Zsolt a sportigazgatótól és a Huszti Szabolcs vezette szakmai stábtól. Dzsudzsák Balázs szívesen igazolna ismét külföldre.

Magyar Nemzet
2021. 10. 26. 13:19
Huszti Szabolcs
Huszti Szabolcs tíz meccsen dirigálhatta a DVSC-t az NB I-ben Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC jól kezdte a bajnokságot, az első három mérkőzésén öt pontot szerzett, de aztán látványosan megtorpant. Vasárnap aztán bántóan simán kapott ki a Puskás Akadémiától 3-0-ra hazai pályán a labdarúgó NB I 10. fordulójában, ami után a klub vezetése elérkezett látja az időt arra, hogy magyarazatot kapjon a gyenge szereplésre. Egyelőre nincs szó a Huszti Szabolcs vezette szakmai stáb menesztéséről, de ahogy Ábrók Zsolt cégvezető fogalmazott, a következő néhány mérkőzés meghatározó lehet a Loki életében.

– Egyáltalán nem megfeledkezve a játékosok felelősségéről, szakmai beszámolót kértünk a szakmai stábtól, vagyis választ arra, mi az oka a csapat hullámvölgybe kerülésének, a mindenki által joggal kritizált teljesítménynek. Arra kértük őket, adjanak magyarázatot a kialakult helyzetre, valamint arra, hogy vizsgálják meg, mennyiben megfelelő játékrendszerben futballozik a csapat. A megbeszélésen első számú szempont a gárda eredményességének gyors és szembetűnő javítása volt – nyilatkozta a Dvsc.hu-nak Ábrók Zsolt.

A cégvezető leszögezte: az egyeztetésen a klub vezetése világossá tette, hogy már a következő néhány összecsapáson határozott fejlődést vár a csapattól mind a mutatott játék, mind a begyűjtött pontok terén, és azt is, hogy ennek kézzelfoghatónak és egyértelműen tetten érhetőnek kell lennie.

Dzsudzsák újra külföldre kacsingat

A csapat nehéz helyzetében Dzsudzsák Balázsra érthetően nagyobb figyelem és felelősség hárul. A 108-szoros válogatott játékos a múlt héten vehette át a Hajós Alfréd-díjat, aminek apropóján terjedelmes interjút adott a Hajdú-Bihari Naplónak. Dzsudzsák ebben beszélt a pályafutása fontos mérföldköveiről, s természetesen szóba került a csapat gyenge szereplése is.

– Azt kell megfejtenünk, hogy miért ment tűzön-vízen át a gárda a Vidi ellen, és miért volt sokkal gyengébb a teljesítmény a Mezőkövesd és főleg a Puskás ellen. A csapat magát verte meg, nem éreztem az átütőerőt. Az NB I-ben minden apró hibát megbüntet az ellenfél, nálunk pedig az aprónak vélt hibák miatt van krízis, én személy szerint kudarcnak élem meg az eddigi szereplésünket. Erre a mérkőzésre nincs mentség, magyarázat vagy kifogás. Azonban nem szeretnék se olyat mondani, ami degradáló, se olyat, amivel később még nagyobb problémát generálok − mondta a 34 éves, immár középpályásként szereplő debreceni legenda.

Dzsudzsák nem tagadta, megfelelő ajánlat esetén ismét szívesen szerződne külföldre. Ami, lássuk be, kissé pikáns a csapat nehéz helyzetében.

– Azzal kapcsolatban sosem árultam zsákbamacskát, a srácoknak is mindig azt mondom, ha bárkit hívnak külföldről, akkor menni kell. Nem azért, mert itthon nem jó, de teljesen más egy olyan közeg, nagyon sokat lehet tanulni. Én vállalom azt, hogy igenis szeretném, hogy legyen kérőm külföldről, persze ha nem lesz, azt sem fogom csalódásként megélni. Azt hiszem, már mindenhol voltam, ahol szerettem volna lenni, de bármikor beleállnék egy újabb kalandba − jegyezte meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.