Hat hónap börtönre ítélték a világbajnok labdarúgót

Hat hónapos börtönbüntetésre ítélték Madridban a Bayern München francia labdarúgóját, Lucas Hernándezt. A világbajnok játékos még egy utolsó fellebbezésben bízhat, ha az nem jár sikerrel, még ebben a hónapban börtönbe kell vonulnia.

Magyar Nemzet
2021. 10. 13. 17:57
UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Portugal
Soccer Football - UEFA Nations League - League A - Group 3 - France v Portugal - Stade De France, Paris, France - October 11, 2020 France's Lucas Hernandez in action with Portugal's Cristiano Ronaldo REUTERS/Gonzalo Fuentes - UP1EGAB1HDWH0 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lucas Hernández 2018-ban némileg váratlanul lett francia válogatott, a világbajnokságon azonban már alapemberként vett részt a trófeáig tartó menetelésben. Egy évvel később a Bayern München bődületes klubrekordot jelentő összegért, 80 millió euróért szerződtette az Atlético Madridtól. A németekkel Hernández megnyerte a Bajnokok Ligáját, néhány napja pedig már Nemzetek Ligája-győztesnek is mondhatja magát.

A védő karrierje azonban drámai fordulatot vehet, ugyanis az AS beszámolója alapján egy madridi bíróság hat hónapos börtönbüntetésre ítélte. Hernández 2017-ben összeveszett feleségével, a konfliktus tettlegességig fajult, a bíróság pedig mindkettejüket 31 óra közmunkára ítélte, és hat hónapra szóló távolságtartási végzés kaptak.

A hat hónap letelte előtt azonban közösen elutaztak Miamiba, ahonnan visszatérve Hernándezt letartóztatták. Felesége azért úszta ezt meg, mert neki még nem lehetett tudomása a távolságtartási végzésről.

Hernández képviselőinek fellebbezését első körben nem vették figyelembe, mivel a játékos a kiszabott közmunkát sem végezte el. A világbajnok labdarúgónak október 19-én személyesen meg kell jelennie a bíróság előtt, és ha a védelem fellebbezése nem változtat az ítéleten, akkor Hernándeznek tíz napon belül – egy általa megválasztható – börtönbe kell vonulnia, hogy megkezdje hat hónapos büntetését.

Ha Hernández meg is ússza a börtönt, a karrierjére akkor is hatással lehet az ügy. A spanyol AS szerint ugyanis klubja mindössze néhány napja szerzett tudomást a játékos ellen zajló eljárásról, noha a Hernándezt erről sokkal korábban értesítették.

(A borítóképen Hernández Cristiano Ronaldóval küzd. Fotó: Reuters/Gonzalo Fuentes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.