Varga Csaba megcsinálta: ismét magyar zászló lobog a Himalája csúcsán

Varga Csaba péntek reggel felért a Dhaulagiri 8167 méter magas csúcsára, osztotta meg Facebook-oldalán a Hazajáró.

Magyar Nemzet
2021. 10. 01. 17:33
VARGA Csaba
Budapest, 2021. prilis 8. Varga Csaba, a Kalifa Alpin Csapat erdlyi magyar hegymszja a Liszt Ferenc-repltren 2021. prilis 8-n, mieltt elindult Neplba, hogy megmssza a Mount Everestet "tiszta", vagyis ptllagos oxign nlkl. MTI/Sos Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hazajáró televíziós műsor Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt, miszerint Varga Csaba magyar idő szerint reggel hat órakor, 11 órás menet végén felért a Himalájában található Dhaulagiri 8167 méter magas csúcsára.

A világ hetedik legmagasabb hegyének megmászása az ötödik teljesített „nyolcezres” a nagyváradi férfi számára. Ezzel Varga a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot – pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül – elérő magyar hegymászóvá lépett elő.

Varga Csabának volt egy sikertelen csúcstámadása is 2021-ben: májusban negyvenkét napos küzdelem után feladta azon tervét, hogy idén meghódítja a Föld legmagasabb pontját, az Everestet. A több mint egy héten át kényszerből késleltetett csúcstámadásnak lavina vetett véget, ami után a magyar hegymászó visszatért az alaptáborba, majd hazatért.

A borítóképen: Varga Csaba a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. áprilisában, mielőtt elindult Nepálba, hogy megmássza a Mount Everestet pótlólagos oxigén nélkül. Fotó: MTI/Soós Lajos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.