időjárás 5°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Varga Csaba megcsinálta: ismét magyar zászló lobog a Himalája csúcsán

Magyar Nemzet
2021.10.01. 17:33 2021.10.01. 18:22
Varga Csaba megcsinálta: ismét magyar zászló lobog a Himalája csúcsán

Varga Csaba péntek reggel felért a Dhaulagiri 8167 méter magas csúcsára, osztotta meg Facebook-oldalán a Hazajáró.

A Hazajáró televíziós műsor Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt, miszerint Varga Csaba magyar idő szerint reggel hat órakor, 11 órás menet végén felért a Himalájában található Dhaulagiri 8167 méter magas csúcsára.

A világ hetedik legmagasabb hegyének megmászása az ötödik teljesített „nyolcezres” a nagyváradi férfi számára. Ezzel Varga a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot – pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül – elérő magyar hegymászóvá lépett elő.

Varga Csabának volt egy sikertelen csúcstámadása is 2021-ben: májusban negyvenkét napos küzdelem után feladta azon tervét, hogy idén meghódítja a Föld legmagasabb pontját, az Everestet. A több mint egy héten át kényszerből késleltetett csúcstámadásnak lavina vetett véget, ami után a magyar hegymászó visszatért az alaptáborba, majd hazatért.

A borítóképen: Varga Csaba a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. áprilisában, mielőtt elindult Nepálba, hogy megmássza a Mount Everestet pótlólagos oxigén nélkül. Fotó: MTI/Soós Lajos

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.