Döbbenetes rekorddöntés, soha nem látott pontosság

Steph Curry és a Golden State Warriors kiválóan kezdte az NBA 2021/22-es idényét. A játékos a Chicago Bulls elleni rangadón negyven ponttal vezette győzelemre csapatát, és eközben rekordot is döntött: immár ő dobta a legtöbb triplát a liga történetében.

Magyar Nemzet
2021. 11. 13. 11:15
New Orleans Pelicans v Golden State Warriors
SAN FRANCISCO, CA - FEBRUARY 23: Steph Curry #30 of the Golden State Warriors warms up against the New Orleans Pelicans on February 23, 2020 at Chase Center in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2020 NBAE Jed Jacobsohn/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by JED JACOBSOHN / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: AFP/Getty Images/JED JACOBSOHN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2010-es évtizedben a Golden State Warriors megreformálta a kosárlabdát, és új szintre emelte a triplázást. Steph Curry és Klay Thompson is döbbenetes ütemben szórta a kosarakat a triplavonalon túlról, a Warriors pedig egymás után öt nagydöntőbe jutott be, melyek közül hármat meg is nyert.

A csúcsról a két sztár sérülése miatt nagyon látványos bukás következett, két éve a Golden State ligautolsó lett, s a rájátszásról a tavalyi szezonban is lemaradt.

Idén viszont újra remek formában játszik a csapat, 11-1-es mérlege a legjobb az egész ligában, bár Thompson két, teljesen kihagyott idény után csak decemberben játszhat újra.

Curry viszont csúcsformában játszik, 28,4 pontot átlagol meccsenként, ezzel a második helyen áll (Brooklyn Nets) mögött. Az éjszakai, Chicago Bulls elleni rangadón negyven pontot szerzett, ezzel megalapozva a magabiztos, 119-93-as sikert.

A triplák terén pedig a hosszú évek munkája rekorddá érett. A rájátszásban lejátszott mérkőzéseket is figyelembe véve immár Curry dobta a legtöbb hárompontost az NBA-ben.

A csúcsdöntés igazán döbbenetes része, hogy ehhez 585 meccsel kevesebbre volt szüksége, mint Ray Allennek! A top 10-es listán senki más nincs ezer lejátszott mérkőzés alatt, Curry pedig csak néhány hét múlva játszhatja a 900. NBA-találkozóját.

Borítókép: Steph Curry (Fotó: AFP/Getty Images/Jed Jacobsohn)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.