Az újpestiek közel a kieséshez nem karácsonyozhatnak elégedetten

A Zalaegerszeg az ötödik helyre ugrott fel a győzelmével, a Gyirmót telel az utolsó helyen.

Magyar Nemzet
2021. 12. 19. 20:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szombaton győzött a Bp. Honvéd ellen, és ezzel feladta a leckét a Kisvárdának. Utóbbinak így nyernie kellett hazai pályán a Puskás Akadémia ellen ahhoz, hogy a téli szünetet a tabella élén törltse, ám ez nem jött össze neki, 1-1 lett a végeredmény, ami a Fradi őszi bajnoki címét jelentette. 

A tabella végén azonban maradtak nyitott kérdések, Gyirmóton például két kiesés ellen harcoló csapat találkozott egymással, ugyanis a Debrecen volt az újonc ellenfele. Küzdelmes mérkőzés alakult ki, akadtak helyzetek, és legközelebb a házigazda került a gólszerzéshez: az 57. percben tizenegyeshez jutott a Gyirmót, ám Varga Barnabás a jobb kapufát találta el a büntetőből. Gól nem született, így az újonc telel az utolsó helyen, a másik kiesést jelentő pozícióban az MTK karácsonyozhat.

Ugyancsak a kiesés ellen harcol az Újpest és a Zalaegerszeg is, ez a két csapat zárta le az őszi idényt. Az első félidő változatos játékot hozott, egyenlő erők küzdelmét, a szünet után azonban a Zalaegerszeg magabiztos, kontrákra építő játékkal nyolc perc alatt kétgólos vezetéshez jutott. Először az 59. percben Kastrati vesztette el a labdát a pálya közepén, majd Skribek labdájábából Halilovic kissé balról, kilenc méterről ballal a hosszú alsó sarokba helyezett, majd a 67. percben Tajti a bal szélen egy sarkalással becsapta Kastratit, Bedi beadása Diaby hibájából eljutott a középen érkező Ubochiomához, aki az ötösön ballal felpörgette a labdát, majd a jobb alsó sarokba lőtt.

 

NB I, 17. forduló

Ferencváros–Bp. Honvéd 1-0 (0-0), Groupama Aréna, 7011 néző, jv.: Iványi. Gólszerző: Uzuni (92.)

MTK–Paks 1-4 (1-2), Új Hidegkuti Stadion, 700 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Miovszki (16.), illetve Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.)

Mol Fehérvár–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Mol Aréna Sóstó, 1276 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Kodró (42.)

Kisvárda–Puskás Akadémia 1-1 (1-1), Kisvárda, 1890 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Bumba (11-esből 28.), illetve Corbu (4.)

Gyirmót–Debrecen 0-0, Gyirmót, Alcufer Stadion, 811 néző, jv.: Erdős.

Zalaegerszeg–Újpest 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 1088 néző, jv.: Bognár. Gólszerző: Halilovic (59.), Ubochioma (67.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.