Bizalmi szavazást tartanak a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéről

A Nemzeti Sport értesülése szerint a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Kulcsár Krisztián elnök kezdeményezésére rendkívüli közgyűlést hívott össze december 30-ára. Mindössze két napirendi pont várható: az elnök beszámolója és bizalmi szavazás Kulcsár Krisztián személyéről.

Magyar Nemzet
2021. 12. 20. 20:59
KULCSÁR Krisztián
Budapest, 2019. június 12. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszédet mond a minszki II. Európa Játékokra készülõ magyar csapat ünnepélyes eskütételén a budapesti MOM Kulturális Központban 2019. június 12-én. Magyarországot 122 sportoló képviseli majd a kontinens idei legnagyobb multisport eseményén, amely június 21-tõl június 30-ig tart és 15 sportágban 50 ország több mint 4000 versenyzõje vesz részt rajta. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sport berkeiben és a MOB-tagság köreiben egyre többen kifogásolták a Kulcsár Krisztián vezette szervezet működését, az elnök vezetési stílusát – írta a Nemzeti Sport

A meghirdetett bizalmi szavazás előzménye lehet, hogy az elmúlt időszakban két lépcsőben drasztikusan csökkent a közgyűlés létszáma, különféle sportszervezetek képviselőihez hasonlóan számos olimpiai bajnoktól, legendás sportolótól vonták meg a MOB-tagságot.

Az új közgyűlés tagjainak jelentős részét a legújabb alapszabály szerint a MOB elnöksége lett volna hivatott jelölni, erre azonban nem került sor, az elnökség leállította az ellentmondásos folyamatot. November végén már érezni lehetett, hogy az elnökség és a tagság nagy része sem fogadja el a változásokat és a mögöttük lévő törekvéseket.

Tiltakozását fejezte ki a Magyar Edzők Társasága, amelynek elnöke, Molnár Zoltán, a MOB korábbi főtitkára le is mondott tiszteletbeli tagságáról. A MOB vezetősége korábban elutasította a Magyar Sportújságírók Szövetsége tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán új alapszabály-tervezethez fűzött észrevételeit.

Kulcsár Krisztián 2017 májusában lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Borkai Zsolt utódaként. A világ- és Európa-bajnok, csapatban kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívót 2020 júniusában újraválasztották a MOB elnökének, ám a bizalmi szavazással még idén megrendülhet a pozíciója.

Borítókép: Kulcsár Krisztián beszédet mond (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.