Csapata és egy újságíró is felbosszantotta a Chelsea edzőjét

Thomas Tuchel szerint csapata rendre elkényelmesedik, amikor előnyben játszhat, ez szerdán a Chelsea csoportgyőzelmébe került.

Magyar Nemzet
2021. 12. 09. 9:17
Thomas Tuchel
Zenit Saint-Petersburg v Chelsea - UEFA Champions League
SAINT-PETERSBURG, RUSSIA - December 08: Head coach Thomas Tuchel of Chelsea FC reacts during the UEFA Champions League Group H football match between Zenit St.Petersburg and Chelsea FC at the Gazprom Arena in Saint-Petersburg , Russia on December 08, 2021. Igor Russak / Anadolu Agency (Photo by Igor Russak / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Igor Russak / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea jó helyzetből várhatta a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulóját, miután a Juventus kiütésével lépéselőnybe került az első helyért zajló versenyfutásban. A BL-címvédő azonban nem tudott élni azzal, hogy saját kezében volt a sorsa, csupán 3-3-as döntetlent játszott a Zenit vendégeként, és a H jelű négyes második helyére szorult.

Thomas Tuchel, a londoni klub vezetőedzője egyáltalán nem volt elégedett csapata teljesítményével, és hangulatának az sem tett jót, amikor a lefújás után az egyik újságíró megkérdőjelezte, hogy játékosai hallgatnak a német mesterre.

– Nem fogok megsértődni ezen, de nem tartom szépnek ezt a felvetést. A problémánk abból fakadt, hogy az előny tudatában elkényelmesedtünk a pályán. Az első negyedórában jól játszottunk, utána azonban visszavettünk a tempóból. Elfelejtettük, hogy éppen a koncentrációs szintünk és a fizikai intenzitásunk miatt vagyunk jobbak az ellenfelünknél. Ha ezekből visszaveszünk öt-tíz százalékot, megkapjuk méltó büntetésünket, ez történt hétvégén, a West Ham ellen, és most a Zenittel szemben is. Amikor hátrányba kerültünk, megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, de a fordítás után ismét visszavettünk az agresszivitásból, és kiengedtük a kezünkből a győzelmet – bosszankodott Tuchel.

A vezetőedző honfitársa, a sokat kritizált Timo Werner ezúttal remekelt, két góllal és egy gólpasszal zárta a szentpétervári meccset, ám ez sem volt elég a Chelsea győzelméhez.

Annak ellenére, hogy a londoni klub lemaradt a csoportgyőzelemről, még mindig kaphat kedvező sorsolást hétfőn, hiszen az első helyezettek közül a francia Lille, de még a hibátlan mérleggel továbbjutott holland Ajax ellen is papíron a Chelsea számítana esélyesnek. Tuchel együttese számára kedvezőtlenebbül is alakulhat a sorsolás: az előbb említett duó mellett a Bayern München és a Real Madrid szerepel a lehetséges ellenfelek között.

Borítókép: Thomas Tuchel (Anadolu Agency via AFP/Igor Russak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.