Kétszeres olimpiai bajnok lehet Kulcsár Krisztián utódja

Értesüléseink szerint a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Gyulay Zsolt a legesélyesebb arra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság következő elnöke legyen.

Magyar Nemzet
2021. 12. 30. 18:20
Budapest 20211230 MOB Közgyűlés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év utolsó előtti napján rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amelyen a tagok megvonták a bizalmat Kulcsár Krisztiántól. A szavazás következtében a szervezetet 2017 óta irányító Kulcsár 2022. január 31-i hatállyal lemondott posztjáról.

Az alapszabály szerint legkésőbb február 15-ig kell összehívni az elnökválasztó közgyűlést, azonban az elnökség január 12-i ülésén ennél várhatóan korábbi dátumot határoz meg, hogy az új elnök már képviselhesse a MOB-ot a február 4-én rajtoló pekingi téli olimpián.

Természetesen elindultak a találgatások is, hogy ki lehet Kulcsár utódja. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke fontos szerepet játszott Kulcsár megbuktatásában. Felmerült Gyulai Márton és Gyurta Dániel neve is. Előbbi az Európai Atlétikai Szövetségben tölt be fontos pozíciót, utóbbi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, ám mindketten túl fiatalok lehetnek a felkéréshez: Gyulai negyvenegy, Gyurta harminckét éves.

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a legesélyesebb a MOB elnöki posztjának betöltésére a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Gyulay Zsolt. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az Indexnek elismerte, hogy érdekli a feladat.

– 2024-ben terveztem volna, hogy harcba indulok a MOB elnöki posztjáért, amikor betöltöm a hatvanat. Lehet, hogy most mindez előbbre kerül, nem tudom. A MOB-elnöki posztra fel kell kérni az embert, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a közeljövőben – fogalmazott Gyulay, aki nem tartotta kizárhatónak, hogy MOB-elnökként utazik Pekingbe.

Ha valóban Gyulay Zsolt lenne a MOB következő elnöke, akkor még tovább javulhat a kajak-kenu képviseltsége a szervezetben. A sportág hazai szövetségének elnöke, Schmidt Gábor jelenleg az olimpiai bizottságban alelnöki pozíciót tölt be.

Borítókép: Lehet, hogy legközelebb már Gyulay Zsoltról szavaz a MOB (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.