Hivatossá vált: Christian Eriksen az angol Brentfordba szerződött

Hivatalossá vált: Christian Eriksen a Premier League-ben szereplő Brentfordban folytatja a pályafutását. A tavalyi Európa-bajnokságon a pályán esett össze, alig maradt életben, azóta szívritmus-szabályozót kapott, és most Angliában átfogó orvosi vizsgálatok után futballozhat tovább.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 10:23
Eriksen, Christian; Arajuuri, Paulus
Koppenhága, 2021. június 12. A dán Christian Eriksen (b) és a finn Paulus Arajuuri a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának elsõ fordulójában Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA pool/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét és fél hónapja még annak is örültünk, hogy él. A dán középpályás a 2021-es Európa-bajnokságon, június 12-én a Dánia–Finnország mérkőzés 43. percében összeesett, leállt a szíve, de sikeresen újraélesztették. Azóta szívritmus-szabályozót ültettek a szívébe, és kiderült, ez elég ahhoz, hogy orvosi engedéllyel folytathassa a pályafutását.

Olaszországban viszont szívritmus-szabályozóval nem lehet futballozni, ezért az Internazionale kénytelen volt felbontani a szerződését. Erről és Eriksen útkereséséről a Magyar Nemzet ma reggel írt az átigazolási hírek között, és azóta a lehetőségből valóság lett: a dán futballista az angol Premier League-ben folytatja a pályafutását, a tabella tizennegyedik helyén álló Brentford jelentette be a hivatalos oldalán a szerződtetését. A közlemény szerint a 29 esztendős játékos átfogó orvosi vizsgálaton esett át, és a klub nemzetközi engedéllyel szerződtette.

 

 

Eriksen egyébként jól ismeri a Brentford vezetőedzőjét, Thomas Frankot, mert amikor a dán U17-es válogatottban játszott, Thomas Frank azt a csapatot irányította éppen.

– Már alig várom, hogy újra együtt dolgozhassak Christiannal – mondta a szakvezető a Brentford honlapjának. – Hihetetlen lehetőséggel éltünk, hogy egy világklasszis játékost hoztunk a klubhoz. Hét hónapja nem edzett csapattal, de rengeteget dolgozott egyedül. Arra számítok, hogy hatással lesz a többiekre az öltözőben és az edzőpályán is.

Christian Eriksen nemrég megkapta a Covid–19 elleni védőoltást, és az Egyesült Királyságba való beutazásra vonatkozó szabályok betartása érdekében a következő napokban Londonba utazik, és ezen a héten még nem edz a Brentforddal. A Tottenhamnél töltött hat és fél éve alatt 226 Premier League-mérkőzésen lépett pályára a Spurs színeiben, összesen 305 alkalommal, köztük egy Bajnokok Ligája-döntőben. 

Borítókép: Christian Eriksentől sokat vár a Brentford ismerős vezetőedzője (Fotó: Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.