Agüero teljesen kiborult, szerinte kinyírták Lionel Messit

Egyre több támadás éri Lionel Messit a gyenge formája miatt, és nem segített, hogy a Paris Saint-Germain argentin sztárja tizenegyest hibázott a Real Madrid elleni BL-meccsen kedden. Sergio Agüero a barátja védelmére kelt.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 14:33
epa09663406 (FILE) Paris Saint Germain's Lionel Messi reacts during the UEFA Champions League group A soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Club Brugge in Paris, France, 07 December 2021 (reissued on 02 January 2022). Paris Saint Germain's striker Lionel Messi has tested positive for Covid-19, PSG confirmed on 02 January 2022. EPA/Ian Langsdon Fotó: EPA/Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén, de a párizsiak hőse nem volt, hanem a 93. percben betaláló Ha ő nincs, Messi most inkább antihős lenne…

Ha az nem is lett a hétszeres aranylabdásból, de rendesen megkapta a magáét kritikák formájában. Még gól nélküli állásnál, a 62. percben ugyanis Messi kihagyott egy tizenegyest, amivel csak tovább rontott az addig sem túl veretes teljesítményén.

A francia L’Equipe sportlap tízes skálán mindössze hármas osztályzatot adott Messinek.  

Nem mindenki értett egyet az osztályzattal, hevesen tiltakozott a barátját ért kritikák ellen. – Leo jól játszott, feltörte a védelmet és nagyon aktív volt. Franciaországban a magazinok és újságok kinyírták őt. Mind s…ggfejek! – nyilatkozta az RMC Sportnak Agüero, akit a Daily Mail idézett.

Agüero szívproblémái miatt az ősszel vonult vissza Barcelonából, ahová azért igazolt a Manchester Citytől tavaly nyáron, hogy végre klubszinten is együtt játszhasson Messivel. Akkor még nem tudhatta, hogy Messi maradására nincs lehetőség, és a PSG-be igazol majd.

Nem tekinthetjük elfogulatlannak Agüero véleményét, hiszen szoros barátság fűzi Messihez, akiről az önéletrajzi könyvében testvéreként írt, Benjamin fiának pedig Messi a keresztapja.

Mindenesetre a számok szerint a 34 éves Messi valóban csak árnyéka önmagának a párizsi klubban. 21 meccsen hét gólja van a PSG-ben, azaz átlagosan minden harmadik találkozóján eredményes. Barcelonában 778 találkozón 672 gólt ért el. Az ottani gólátlaga meccsenként 0,82 volt, a PSG-ben viszont csak 0,33.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.