Lampard kemény kézzel irányít: a cipőfűzésért is büntetést szab ki

A közelmúltban az angol élvonalban szereplő Everton vezetőedzőjének kinevezett Frank Lampard meglehetősen komolyan veszi az új munkáját, és szigorú szabályokat vezetett be a futballistái között.

Magyar Nemzet
2022. 02. 05. 13:22
Lampard, Frank;
Wolverhampton, 2021. január 25. 2019. szeptember 14-én Wolverhamptonben készített kép Frank Lampardról, a Chelsea vezetõedzõjérõl csapatának Wolverhampton ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzésén. Lampardot 2021. január 25-én leváltották, mert a Chelsea a legutóbbi nyolc bajnoki mérkõzésbõl ötöt elveszített, és a kilencedik helyre csúszott vissza a tabellán. MTI/EPA/Andy Rain Fotó: Andy Rain
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frank Lampard, a Chelsea egykori futballistája és trénere úgy látta, az Everton öltözőjéből eddig hiányzott a fegyelem, ezért miután kinevezték az együttes vezetőedzőjének, úgy döntött, szigorú szabályokat vezet be, és magas pénzbüntetéseket szab ki a játékosokra, amennyiben megszegik azokat. 

Az első általa tartott edzésen például az is vétségnek számított, hogy az egyik futballistája lehajolt, hogy bekösse a cipőjét.

A The Sun angol bulvárlap értesülései szerint Lampardnak listája van arról, mi számít szabályszegésnek. A tréningekről vagy a megbeszélésekről való késés ezer fontjába (közel 420 ezer forint) kerül egy játékosnak, és ugyanennyit kell befizetniük a divatdiktátoroknak a közös kasszába abban az esetben, ha nem a klub által kijelölt öltözékeket viselik.

A közös vacsorákon vagy a csapatmegbeszéléseken való mobiltelefon-használat „ára” kétezer font (közel 840 ezer forint). A legdrágább vétség pedig az, ha egy futballista úgy dönt, az Everton mérkőzése után nem társaival tér vissza Liverpoolba, hanem egyénileg oldja meg a hazautat. Ezért 5000 fontot, azaz 2,1 millió forintot kell kicsengetnie a klubnak.

– A játékosokat kicsit dühíti, hogy együtt kell hazautazniuk a meccsek után. Néha szeretnek egyedül lenni, főleg ha veszített a csapat. De Lampard úgy látta, hiányzott a fegyelem a keretben, valamint reméli, hogy a futballisták a büntetések által is közelebb kerülnek egymáshoz, és ezek után sikerül előrelépniük a tabella tizenhatodik helyéről – nyilatkozta a bulvárlapnak egy bennfentes.

A begyűjtött pénzbüntetéseket jótékony célra fordítják, valamint a csapatépítő esték költségeit fedezik belőlük.

A 43 éves Lampard a Bajnokok Ligája-győztes vezetőedző, Rafael Benítez helyét vette át a liverpooli klubnál, miután az együttes a borzalmas őszi szereplés után a tizenhatodik helyre csúszott vissza a tabellán, és a spanyol trénernek mennie kellett. Az utódja szombaton 16 órakor mutatkozik be az Everton menedzsereként, csapata a Brentford ellen lép pályára a FA-kupa negyedik fordulójában.

Borítókép: Frank Lampard (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.