„Nem érdekel!” – A Bayern nem tűri Lothar Matthäus kritikáját

Tapintható a feszültség a Bayern München háza táján, miután a csapat legutóbbi két mérkőzése látványos visszaesést hozott. A klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic nehezen viseli a kritikát, akkor is, ha azt korábbi csapattársa, a bajorok legendája, az aranylabdás Lothar Matthäus fogalmazza meg.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 11:34
Lothar Matthäus
Bayern Munich - RB Leipzig
05 February 2022, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - RB Leipzig, Matchday 21 at the Allianz Arena. TV pundit Lothar Matthäus before the match. Photo: Sven Hoppe/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt hétvégén a Bochum ellen egy félidő alatt négy gólt kapott a Bayern München, amely végül 4-2-es vereséget szenvedett a Bundesligában. Nem egyszeri kisiklásról volt szó, szerdán immáron a Bajnokok Ligájában folytatódott a bajorok vesszőfutása: a sokkal esélytelenebbnek tartott Salzburg otthonában csak a 90. percben tudták kiharcolni az 1-1-es döntetlent a müncheniek a nyolcaddöntő első meccsén.

– Tudjuk, hogy hibáztunk, nem játszottunk jól, de mi a játékosok mellett állunk, nem érdekel, mit mond Lothar Matthäus – jelentette ki Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója, akit a Kicker idézett, majd hozzátette: – Lotharnak természetesen mondania kell valamit, ha megkérdezik, mint szakértőt.

De mit is mondott Lothar Matthäus, amire ilyen élesen reagált Salihamidzic?

– A védelemben olyan játékosokat látok, akik mintha még nem egészen érkeztek volna meg Münchenbe – vélte a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki név szerint kritizálta Lucas Hernandezt és Dayot Upamecanót, utóbbit „idegen testnek” nevezte a Bayernben, s kifogásolta, hogy az elmúlt hét hónapban milyen keveset mutatott. – Mennyi időt kellene még adnunk neki?

Matthäus valójában az igazságra tapintott rá, a két védő ár-érték arányban valóban nem szolgált rá az értük kifizetett pénzre. Hernandez 2019-ben 80 millió euróért érkezett az Atlético Madridtól, ezzel ő a Bayern klubrekordere, de Upamecano is harmadik a rangsorban, ő tavaly nyáron 42,5 millióért jött az RB Leipzigtől.

Hernandez a 2020-as triplázás idényében nem tudott kezdővé válni, a védelem bal szélén a fiatal kanadai, Alphonso Davies, középen meg az eredetileg balhátvéd szorította ki. Azóta Alaba távozott, Davies sokat sérült, a francia világbajnok többet játszik, de nem meggyőzően.

Upamecano pedig hibát hibára halmoz a Bayernben, a Bochum ellen buta tizenegyest hozott össze, a félidőben le is cserélték, s a Salzburg ellen már eleve a kispadra ültette őt Julian Nagelsmann vezetőedző.

A Bayern védelme így sem állt össze, a Salzburg vezető góljánál teljesen elcsúszott a védekezés.

– Az első félidőben keveset nyújtottunk, főleg a védelemben volt nagy zavar – ismerte el Joshua Kimmich, a Bayern középpályása is, aki szerint sokkal többet vártak a döntetlennél, de végül elégedettek lehetnek az 1-1-gyel. – Nem vagyunk jó periódusban, mindenkinek meg kell értenie, hogy egyedül nem megy, össze kell fognunk.

Ez a helyzet Münchenben. Ha érdekli Salihamidzicet, ha nem.

Borítókép: Lothar Matthäus (Fotó: Sven Hoppe/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.