Újabb kitiltott teniszsztár: az olimpiai bajnok méltatlan búcsúja

Tavaly Alexander Zverev nyerte az acapulcói ATP 500-as tenisztornát, idén azonban nem fogja megvédeni címét. A német teniszezőt a páros meccse végén mutatott magatartásáért kitiltották a verseny helyszínéről.

Magyar Nemzet
2022. 02. 23. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teniszhírek az év első heteiben Novak Djokovics ausztráliai kálváriájáról szóltak: a szerb világelső végül nem vehetett részt az év első Grand Slam-tornáján, és csak a héten, Dubajban vívta idei első találkozóját, miközben Rafael Nadal az Australian Open megnyerésével a GS-sikerek egyedüli csúcstartója lett.

Nadal a héten a mexikói Acapulcóban versenyez, ahol ismét botrány tört ki, ezúttal a tokiói olimpiai bajnok, Alexander Zverev főszereplésével. A német játékos, aki címvédőként érkezett Mexikóba, úgy döntött, párosban is elindul. A számára abszolút tét nélküli meccs végére azonban alaposan felhúzta magát.

Zverev ütőjével püfölni kezdte a bírói széket, kis híján a mérkőzésvezető lábát is eltalálta, miközben a helyszíni beszámolók alapján, válogatott trágárságokkal fűszerezve azzal vádolta a székbírót, hogy tönkretette a meccset.

Az incidens már a páros kiesés után történt, de Zverev nem úszta meg a kirohanást: kitiltották a tornáról, így egyesben sem folytathatja a versenyzést Acapulcóban. Honfitársa, Peter Gojowczyk így játék nélkül jutott a második körből a negyeddöntőbe.

Acapulcóban indult a héten az orosz Danyiil Medvegyev is, aki mexikói tornagyőzelmével a világranglista élére állhatna. Az orosznak immár kettővel kevesebb nehéz riválissal kell számolnia: Zverev fegyelmezetlensége, míg a tavalyi wimbledoni döntős, Matteo Berrettini kiújuló hasfalsérülése miatt nincs már versenyben.

Borítókép: Alexander Zverev acapulcói szereplése nem tartott sokáig (Fotó: AFP/Pedro Pardo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.