A kiesési rangadó után egyik csapat sem volt boldog az eredménnyel

A labdarúgó NB I 23. fordulójának a nyitányán a Gyirmót hazai pályán 1-1-et játszott az MTK-val. A vendégek álltak közelebb a győzelemhez, mégis csak a hajrában tudtak egyenlíteni, és ez a döntetlen egyik csapatot sem teszi boldoggá.

2022. 03. 04. 22:01
null
20220304 Gyirmót MTK labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi kiesési rangadó, várható a nagy küzdelem, egymás ellen minden szerzett pont duplán számít – ki is mentek erre a kiélezett meccsre vagy ötszázan. Nem a megyei bajnokságban, hanem a magyar élvonalban…

Pedig tényleg az utolsó előtti fogadta az utolsót, a Gyirmót látta vendégül az MTK-t, és valóban, rendkívül fontos összecsapás volt ez mindkét csapat számára. Bár az NB I-ben ezzel a találkozóval a bajnokság utolsó harmada kezdődött meg, azaz van még bőven mérkőzés hátra, lélektanilag egyáltalán nem mindegy, hogy egy együttes szorosan tapadva a mezőnyhöz vagy attól jócskán leszakadva harcol a kiesés ellen.

 

Szegi (középen) gólt szerzett, a végén pedig kiállították   Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ahogyan azt várni lehetett, a házigazdák kezdtek aktívabban, többnyire az MTK tizenhatosánál tartózkodott a labda, ugyanakkor a vendégek nem csak védekezni jöttek, egy-egy ellentámadásuk kimondottan sok veszélyt rejtett magában. Negyedóra elteltével azonban a sok labdaadogatás átköltözött a hazai térfélre, és sokáig nem történt semmi emlékezetes, hacsak a rengeteg hibát nem tekintjük annak. Aztán a 42. percben újra vezetett egy támadást a Gyirmót, amelynek a végén Medgyes balról középre lőtte a labdát, az ott érkező Szegi pedig három védő közül az ötösről a kapu bal oldalába továbbította – 1-0. 

Ez volt a találkozón az első kaput eltaláló lövés. A szünet után az MTK játszott vehemensebben, a vendégek birtokolták többet a labdát, dolgoztak derekasan az egyenlítésért, a Gyirmót csak védekezett. Végül nem úszta meg gól nélkül, a 84. percben egy nagy helyzetet követő szöglet után az egyedül felejtett Kovácsréti hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt – 1-1. 

A hosszabbításban Szegi megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította, az eredmény viszont nem változott. Az MTK közelebb állt a győzelemhez a helyzetek alapján, és ezzel a döntetlennel járó egy ponttal igazán egyik csapat sem lehet boldog. Az MTK utolsó 21 ponttal, a 11. az Újpest (24), amely szombaton játszik, a Gyirmót pedig 25 pontos.

 

NB I, 23. forduló

Péntek

Gyirmót–MTK 1-1 (1-0), Gyirmót, Alcufer Stadion, 500 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Szegi (42.), illetve Kovácsréti (84.). Kiállítva: Szegi (94.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 14.30 (M4 Sport)

Újpest–Puskás Akadémia 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Debrecen 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Zalaegerszeg–Mol Fehérvár 15.15 (M4 Sport)

Ferencváros–Kisvárda 17.45 (M4 Sport) 

Borítókép: Futács Márkónak (kékben) ezúttal nem jött össze a góllövés (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.