A kupából is kiesett a Fehérvár, a szurkolói balhéztak

Hatalmas meglepetés a labdarúgó Magyar Kupában: a másodosztályú Győr 2-1-re legyőzte a Fehérvárt és bejutott a legjobb négy közé. Nem ereszti tehát az átok a Vidit, amit a szurkolói nem tudtak megemészteni, verekedést provokáltak a találkozó végén. Máris kisorsolták az elődöntő párosítását: a ETO–Ferencváros, Paks–Újpest.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 21:54
null
20220303 Győr Fehérvár labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár az NB I-ben mind az öt idei mérkőzését elvesztette – hármat Szabics Imre irányításával, kettőt már Michael Borisszal –, a Magyar Kupa maradt a mentsvára. Az negyeddöntő nem tűnt leküzdhetetlen feladatnak az NB II-es Győri ETO vendégeként.

Ennek megfelelően fölényben játszott a Vidi, igaz, a Győr masszívan védekezett. Még az első félidőben vezetést szerzett a vendégcsapat, a 43. percben Petrjak szépen kilőtte a jobb felsőt. Az ukrán játékos érthetően nehezen tudott uralkodni az érzelmein (0-1).

Fotó: Huszar Gabor

Kiss Máté egyenlített a 71. percben, szépen tekert a bal felsőbe szabadrúgásból (1-1). A következő percben a játékvezető második sárga lappal kiállította Fiolát. Az ETO élt a lehetőséggel. A 92. perc végén büntetőhöz jutott a hazai csapat. Az eset vitatható volt, hiszen Stopira visszahúzta a lábát, mielőtt Óvárival találkozott volna, de Zierkelbach játékvezető befújta az esetet. A Magyar Kupában nincs VAR. A 11-est Farkas Balázs értékesítette.

Ezzel 2-1-re nyert a másodosztályú Győr és kiverte a Vidit.

A fehérvári drukkerek nem tudták megmészteni az újabb kudarcot, sőt megaláztatást, a meccs lefújása után kiugráltak a szektorukból. A hazai szurkolókon akartak elégtételt venni, de helyettük a biztonságiakkal keveredtek csetepatéba.

A legjobb négy közé tehát három első osztályú csapat, a Paks, a Ferencváros és az Újpest mellé a Győr jutott be a Magyar Kupában. Az M4 Sport stúdióban egyből elkészítették a párosítást. Pátkai Máté elsőként éppen az ETO-t húzta ki, hozzá sorsolt ellenfelet, a Fradit érte a szerencse.

Labdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő:

Kazincbarcika (NB III)–Paks 0-1
Budapest Honvéd–Ferencváros 0-1
Békéscsaba (NB II)-Újpest FC 2-3
Győri ETO–Fehérvár 2-1

Az elődöntő párosítása: ETO–Ferencváros, Paks–Újpest.

Borítókép: Balhéztak a vendégdrukkerek a találkozó után (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.