A novemberi hős, Piros Zsombor kezd a Davis-kupában az ausztrálok ellen

Magyar idő szerint holnap hajnali hét órától kezdődik az Ausztrália–Magyarország Davis-kupa mérkőzés. Kialakult a mérkőzések sorrendje és az is eldőlt, hogy Fucsovics Márton Marozsán Fábiánnal alkot majd egy párost.

Forrás: MTI2022. 03. 03. 8:45
PIROS Zsombor; CILIC, Marin
Piros Zsombor remekelt a tavaly novemberi világdöntőn Fotó: Antonio Calanni Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sydney kikötőjében tartott sorsoláson eldőlt, hogy a világranglistán 246. helyen álló, a tavaly novemberi világdöntőn két szenzációs győzelemmel jelentkező Piros Zsombor ellenfele a 34. helyezett Alex de Minaur lesz magyar idő szerint 7 órától, majd (36.) következik, aki Thanasi Kokkinakisszal (96.) csap össze. Szombaton magyar idő szerint hajnali 3-kor a páros mérkőzéssel folytatódik a csata, amelyre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. Utóbbi játékos első DK-fellépésére készül, Peers azonban 2016 óta minden párharcban párosozott. A szombati egyéni mérkőzéseken Fucsovicsra De Minaur, míg Pirosra Kokkinakis vár.

Nagy Zoltán megbízott szövetségi kapitány keretében az első számú játékos Fucsovics Márton (35.), mellette Piros Zsombor (240.), Marozsán Fábián (363.), Valkusz Máté (439.) és Fajta Péter (567.) a csapat tagja. Utóbbi novemberben a torinói döntőn már ott volt a válogatottal, hivatalosan azonban most nevezték először, és ha pályára lép, ő lesz a magyar DK-történelem 64. játékosa. 

A 28-szoros Davis Kupa-győztes ellenfélnél Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (30.), Alexei Popyrint (90.), a Nick Kyrgiosszal párosban nemrég Australian Open-győztes Thanasi Kokkinakist (99.), Luke Saville-t (724.) és John Peerst (párosban 12.) hívta be.

 A 10 500 férőhelyes Ken Rosewall Arenában megrendezendő csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben – ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek –, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért. 

A sydneyi mérkőzéseket az M4sport.hu élőben közvetíti online.

Borítókép: Piros Zsombor tavaly novemberben remekül játszott az ausztrálok ellen (Fotó: MTI/AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.