időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Csak Djokovicsra számíthat a korábbi ukrán teniszező

Magyar Nemzet
2022.03.06. 14:23
Csak Djokovicsra számíthat a korábbi ukrán teniszező

Szerhij Sztahovszkij korábban a teniszpályán küzdött, ma már a háborúban harcol Ukrajnáért. Sportága klasszisai közül Novak Djokovics kereste meg, Roger Federer és Rafael Nadal viszont válaszra sem méltatta.

Szerhij Sztahovszkij, a korábbi kiváló teniszező Magyarországon hagyta feleségét és három gyerekét, és hazament Ukrajnába, hogy harcoljon a hazájáért. Sztahovszkij a teniszpályán Wimbledonban aratta karrierje legemlékezetesebb sikerét, 2013-ban, a második fordulóban Roger Federert győzte le a füves pályás szentélyben.

Kijevben azonban szó sincs a wimbledoni csillogásról, Sztahovszkijnak egészen más célokért: hazájáért és a túlélésért küzd. A teniszvilág azonban nem felejtette el: a korábbi világelső, Novak Djokovics üzenetben kereste meg Sztahovszkijt, hogy tehet-e érte bármit.

– Djokovics támogató üzenetet küldött nekem, és beszélgettünk is egy kicsit. Próbáltam kapcsolatban lépni Roger Federerrel és Rafael Nadallal is, de nem jártam sikerrel. Sajnálom, hogy inkább csendben maradnak, de megértem őket. Ez nem az ő háborújuk – fogalmazott Sztahovszkij.

Talán nem véletlen, hogy a tenisz nagy hármasából éppen Djokovics fordult Sztahovszkijhoz a nehéz helyzetben, hiszen a trióból ő az, aki gyerekkorában, Szerbiában átélte a háború szörnyűségeit, és korábban több interjúban is hangsúlyozta, hogy ezekből a tapasztalatokból merítette a vasakaratát, amely a pályán is segítséget jelent számára.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Karim Sahib)

 

Háború Ukrajnában

Nyoma veszett az oroszok tengeralattjárójának

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.