Csak Djokovicsra számíthat a korábbi ukrán teniszező

Szerhij Sztahovszkij korábban a teniszpályán küzdött, ma már a háborúban harcol Ukrajnáért. Sportága klasszisai közül Novak Djokovics kereste meg, Roger Federer és Rafael Nadal viszont válaszra sem méltatta.

Magyar Nemzet
2022. 03. 06. 14:23
Novak Djokovic Dubai
Dubaj óta nem játszott tétmeccset Fotó: AFP/Karim SAHIB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerhij Sztahovszkij, a korábbi kiváló teniszező Magyarországon hagyta feleségét és három gyerekét, és hazament Ukrajnába, hogy harcoljon a hazájáért. Sztahovszkij a teniszpályán Wimbledonban aratta karrierje legemlékezetesebb sikerét, 2013-ban, a második fordulóban Roger Federert győzte le a füves pályás szentélyben.

Kijevben azonban szó sincs a wimbledoni csillogásról, Sztahovszkijnak egészen más célokért: hazájáért és a túlélésért küzd. A teniszvilág azonban nem felejtette el: a korábbi világelső, Novak Djokovics üzenetben kereste meg Sztahovszkijt, hogy tehet-e érte bármit.

– Djokovics támogató üzenetet küldött nekem, és beszélgettünk is egy kicsit. Próbáltam kapcsolatban lépni Roger Federerrel és Rafael Nadallal is, de nem jártam sikerrel. Sajnálom, hogy inkább csendben maradnak, de megértem őket. Ez nem az ő háborújuk – fogalmazott Sztahovszkij.

Talán nem véletlen, hogy a tenisz nagy hármasából éppen Djokovics fordult Sztahovszkijhoz a nehéz helyzetben, hiszen a trióból ő az, aki gyerekkorában, Szerbiában átélte a háború szörnyűségeit, és korábban több interjúban is hangsúlyozta, hogy ezekből a tapasztalatokból merítette a vasakaratát, amely a pályán is segítséget jelent számára.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Karim Sahib)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.