Mexikóból kap támogatást az ukrán hadsereg

Az ukrán Elina Szvitolina simán legyőzte az orosz, de immár semleges színekben versenyző Anasztaszija Potapovát a monterreyi tenisztornán, majd bejelentette, hogy a mexikói tornán szerzett pénzdíját az ukrán hadseregnek fogja adni.

Magyar Nemzet
2022. 03. 02. 8:11
elina svitolina
Monterrey Open tennis tournament
epa09795377 Elina Svitolina of Ukraine in action against Anastasia Potapova of Russia, during the Monterrey Open tennis tournament in Monterrey, Mexico, 01 March 2022. EPA/Miguel Sierra Fotó: EPA/Miguel Sierra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elina Szvitolina tiltakozása időben célba ért. Az ukránok olimpiai bronzérmes teniszezője kijelentette: nem játszik orosz színekben küzdő teniszező ellen.

A monterreyi WTA 250-es torna első fordulójában végül mégis pályára lépett az orosz Anasztaszija Potapova ellen, miután az ATP, a WTA és az ITF közös döntésének fényében utóbbi neve mellett már nem jelent meg Oroszország zászlaja.

A mérkőzésnek normál körülmények között is Szvitolina lett volna az esélyese, a hazája ellen indított háború azonban extra motivációt adott neki. Az ukrán nemzeti színeket viselő teniszezőnek mind a játéka, mind a testbeszéde agresszívabb volt a megszokottnál, és a meccs végén sem volt sok kedve társalogni Potapovával.

Szvitolina nemcsak a szavaival és a ruhájával áll ki Ukrajna mellett.

Ez egy nagyon-nagyon különleges verseny számomra. A teljes pénzdíjat, amit itt megkeresek, az ukrán hadseregnek adom

– jelentette ki Szvitolina. Az ukrán játékos első körös győzelmével már minimum 3675 dollárt gyűjtött hazájának. Ha pedig 2020 után ismét megnyerné a tornát, 29 200 dollárt küldhetne haza.

Az ukrán hadseregben teniszező is küzd az orosz erők ellen. Szerhij Sztahovszkij, aki a pályán a legnagyobb győzelmét ellen, Wimbledonban aratta, Magyarországról tért haza, hogy védje Ukrajnát.

Monterrey, WTA 250-es torna, első forduló

Szvitolina (ukrán, 1.)–Potapova (semleges) 6:2, 6:1

További eredmények:

Haddad Maia (brazil)–Udvardy Panna (magyar) 1:6, 6:1, 7:5

Vang (kínai)–Gálfi Dalma (magyar) 6:7, 6:1, 6:4

Borítókép: Elina Szvitolina megállíthatatlan volt a teniszpályán (Fotó: EPA/Miguel Sierra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.