időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Ezúttal nem volt ütőkártya a Piros-ász – kikaptunk az ausztráloktól

Magyar Nemzet
2022.03.05. 09:10 2022.03.05. 09:17
Ezúttal nem volt ütőkártya a Piros-ász – kikaptunk az ausztráloktól

A párharcot eldöntő ötödik mérkőzésen Thanasi Kokkinakis összesen kétszer vette el Piros Zsombor adogatását, és ezzel 6:4, 6:4-re győzött. A sikerének köszönhetően Ausztrália 3:2-re megnyerte a párharcot, és kivívta a részvételt a szeptemberi világdöntőn. A magyar válogatottnak pedig selejtezőt kell játszania a világcsoportban maradásért.

A párosok bravúrgyőzelme és Fucsovics Márton veresége után egy győzelemre volt az ausztrálok elleni diadaltól a magyar Davis-kupa-válogatott. A párharc 2:2-re állt négy mérkőzés után, így Piros Zsombor és Thanasi Kokkinakis meccs döntött a világdöntőbe jutásról. 

Így érkeztek a pályára a főszereplők:

Piros Zsombor pénteken a De Minaur elleni veresége után azt mondta, hogy nagyjából nyolcvan százalékos az erőállapota, a koronavírus-fertőzése után a tüdeje nem bírta a legjobb ausztrál elleni meccset. Ezek után kíváncsian vártuk, hogy kevesebb mint 24 óra után mire lesz képes valódi téthelyzetben a 22 éves játékos.

Fotó: EPA/Dan Himbrechts

Vészjóslóan kezdődött a mérkőzés: Piros ugyanis idegesen, sok hibával, türelmetlenül kezdett, ellenfele el is vette a szerváját. Majd hiába nyert fogadóként két pontot, az ausztrál hozta az adogatását. Pillanatok alatt 2:0-s vezetésre tett szert. És ez az egy brék elég is volt az első szett megnyeréséhez. Piros fogadóként nem tudott hozzászagolni Kokkinakis játékához. Gyorsan elment az első szett 6:4-re.

A folytatásban sem változott a forgatókönyv

Illetve annyiban mégis, hogy 1:1 után csapott le Kokkinakis a lehetőségre, akkor vette el Piros szerváját. És innentől nem volt más dolga, mint hozni a saját adogatásait. Az ausztrál ezt különösebb nehézségek nélkül meg is tette. 1 óra 14 perc játék után 5:3-as hátrányban Piros a meccsben maradásért szervált. Ezt nagy nehezen megoldotta, de utána kellett volna az igazi bravúr, a meccs során először brékelni Kokkinakist. 

Győzelmével Ausztrália 3:2-re megnyerte a párharcot, és kivívta a részvételt a szeptemberi világdöntőn. A magyar válogatottnak pedig selejtezőt kell játszania a világcsoportban maradásért. 

Végeredmény: Ausztrália–Magyarország 3:2, Davis-kupa selejtező mérkőzés, Sydney. Kokkinakis–Piros 6:4, 6:4. Korábban: Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:4, John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6. Pénteken játszották: Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2, Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6

Borítókép: Piros Zsombor túl sok ki nem kényszerített hibát ütött (Fotó: AFP)  

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.