Gareth Bale rácáfolt Carlo Ancelotti szavaira

A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője, Carlo Ancelotti sérüléssel indokolta Gareth Bale mellőzését a múlt vasárnapi, Barcelona elleni bajnokin. A walesi szélsőnek azonban a jelek szerint kutya baja.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 9:41
BALE, Gareth
Amszterdam, 2021. június 26. A walesi Gareth Bale a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Wales-Dánia mérkõzésén Amszterdamban 2021. június 26-án. MTI/EPA/AP pool/Peter Dejong Fotó: Peter Dejong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid múlt vasárnap súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett el hazai pályán a Barcelonától. Carlo Ancelotti, a fővárosiak vezetőedzője magát okolta a csúfos kudarcért, elmondása szerint ugyanis nem jó taktikával küldte ki a fiait a katalánok ellen.

Az olasz szakembertől az El Clásico után többen azt kérték számon, miért Luka Modriccsal próbálta helyettesíteni a sérült Karim Benzemát, miközben Gareth Bale-nek nem ad lehetőséget. Ancelotti azzal indokolt, a walesi szélső sérült, nem volt olyan fizikai állapotban, hogy pályára léphessen. A BL-győztes vezetőedző sajnálkozva hozzátette, nem tudja mi lesz Walesszel.

 

A walesi labdarúgó-válogatottnak ugyanis csütörtökön Ausztria ellen lesz fellépése. Kiemelkedő jelentőségű mérkőzésről van szó, az északiak 1958 óta nem jártak a világbajnokságon, de most pótselejtezőn kiharcolhatják a részvételt. Ehhez persze nem ártana a nemzeti csapat sztárjának segítsége sem. Ancelotti szavai alapján azonban nem úgy tűnt, Bale bevethető állapotban lesz.

Nos, a 32 éves játékos talán valóban nem fog játszani csütörtökön, de a vasárnap késő esti rangadó után alig néhány órával, hétfőn csatlakozott a walesi válogatotthoz, és egy kedden közzétett fotó alapján semmi nem utal arra, hogy Bale nagy problémákkal küzdene, széles vigyorral az arcán ugrándozik az edzésen Joe Rodon társaságában.

Bale február 15-e óta nem lépett pályára a Real Madrid mezében, akkor három percet kapott a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. Rendszeresen ott ül a kispadon, de eddig mindössze 270 percet játszott klubcsapatában ebben az idényben.

Wales színeiben eközben 232 játékperce van a mostani évadban, tehát ha Ausztria ellen legalább 48 percre a pályára küldi Robert Page szövetségi kapitány, akkor a válogatottban túlszárnyalja a madridi játékidejét.

Ancelotti vasárnapi nyilatkozatát figyelembe véve meglehetősen furcsa fejlemény lenne.

Borítókép: Gareth Bale a walesi válogatott mezében a Dánia elleni mérkőzésen a tavalyi Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/EPA/AP pool/Peter Dejong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.