Hamilton örült a Ferrari sikerének, de Sainz meglepő kijelentést tett

Kettős Ferrari-győzelemmel ért véget a Formula–1-es Bahreini Nagydíj, így érthető módon nagyon boldogan értékelték a vasárnapi idénynyitó futam történéseit az olasz istálló pilótái, sőt még Lewis Hamilton is örömmel látta őket a dobogó tetején.

Magyar Nemzet
2022. 03. 21. 8:14
Formula One Grand Prix of Bahrain
epa09838810 Winner Monaco's Formula One driver Charles Leclerc (R) of Scuderia Ferrari celebrates with his teammate second placed Spanish Formula One driver Carlos Sainz after the Formula One Grand Prix of Bahrain at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, 20 March 2022. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019 szeptembere után tért vissza a Ferrari a dobogó legfelső fokára. Az olaszok akkor kettős győzelmet arattak, Sebastian Vettel végzett az első helyen, míg Charles Leclerc lett a második. Utóbbi a maranellói istálló legújabb sikeréből is kivette a részét, de vasárnap szintet lépett, és őt intették le elsőként a Bahreini Nagydíjon, csapattársa, Carlos Sainz pedig mögötte futott be.

 

– Nagyon boldog vagyok – fogalmazott Leclerc. – Csak ismételni tudom magam, az elmúlt két év rendkívül nehéz volt a csapatunknak, és tudtuk, hogy ez az év nagy esélyt kínál nekünk. A srácok fantasztikus munkát végeztek, csodálatos autót építettek. A lehető legjobb módon kezdődött el az év: pole pozíció, győzelem, leggyorsabb kör, kettős Ferrari-siker Carlosszal. Ennél jobb kezdést nem kívánhattunk volna. Köszönjünk az elmúlt két évben kapott támogatást. Elképesztő érzés újra a csúcson lenni – áradozott a monacói pilóta futamgyőzelme után.

Leclerc az első kerékcserék után ugyan nagy csatába került Verstappennel, de ezen kívül végig az irányítása alatt tartotta a versenyt. Pedig Pierre Gasly kiesése után akár nehéz helyzetbe is kerülhetett volna, hiszen biztonsági autós szakasz lépett életbe, és tetemes előnyének búcsút kellett intenie.

– Nem akartam, hogy bejöjjön a biztonsági autó. De aztán remekül sikerült az újraindítás, és sikerült annyi előnyt összegyűjtenem, ami a futam végéig kitartott.

A második helyen végzett Sainz a végeredménynek nagyon örül, saját teljesítményére azonban nem volt büszke.

– Gratulálok Charles-nak, gratulálok a Ferrarinak! A kemény munka kifizetődik, és végre az élen vagyunk. Óriási nap ez a csapatnak, meg kell ünnepelnünk. Kiérdemeltük a két nehéz évünk után. A Ferrari szurkolói és mi magunk is sokat szenvedtünk, viszont hatalmas dolognak tartom, hogy kettős győzelemmel tértünk vissza – vélekedett a spanyol pilóta, majd így folytatta: 

– Talán furcsa, hogy ezt mondom, de ez volt az eddigi legnehezebb hétvégém, mióta a Ferrarinál versenyzem. 

Nem volt elég jó a tempóm a pénteki szabadedzéseken és a futamon sem, bár az időmérőn valamilyen oknál fogva versenyképes voltam, harcban álltam a pole pozícióért. A futamon újra megmutatkoztak az autóval kapcsolatos nehézségeim. Meg kell értenem, hogy mi áll a problémáim hátterében. Most valamiért nem tudtam odatenni magam, pedig ez tavaly nem fordult elő velem. Van min dolgoznom. 

Ma még a csapattal fogok ünnepelni, de holnaptól már a munkán lesz a hangsúly. Rá kell jönnöm, miképpen tudnék javulni, hogy legközelebb a futamgyőzelemért is harcba szállhassak.

szerint a Mercedes számára a harmadik hely volt a maximum. Fotó: AFP/Ali Haider

A harmadik helyen befutó Lewis Hamilton (Mercedes) is elégedetten értékelt. A hétszeres világbajnok csak a Red Bull pilótáinak kiesése miatt ért fel a dobogóra.

– Hatalmas gratuláció illeti meg a Ferrarit, nagyon örülök neki, hogy újra jól szerepelnek, mivel egy komoly történelemmel bíró istállóról van szó – kezdte értékelését a brit versenyző. – Nagyon nehéz futam volt, végig szenvedtünk. Ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettünk ma. Persze balszerencsés volt a másik két pilóta, de mi mindent beleadtunk, és hálás vagyok érte, hogy ennyi pontot szereztünk.

Hamilton hozzátette, reménykedik, hogy csapatának sikerül megoldást találnia az autójukkal kapcsolatos problémáikra, ugyanakkor azzal is tisztában van, a Red Bullt és a Ferrarit nem fogják egy csapásra utolérni.

Borítókép: Carlos Sainz (balra) és Charles Leclerc pezsgőzik a dobogón (Fotó: EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.