Legjobb úton haladnak a tervezett középszerűség felé

Kyrie Irving hatvan, csapata, a Brooklyn Nets százötven pontot ért el az NBA legutóbbi játéknapján. A Nets nyolcadik helyen áll a keleti főcsoportban, de ennél sokkal jobb pozícióra nem is vágyik.

Magyar Nemzet
2022. 03. 16. 9:36
Kyrie Irving
Brooklyn Nets v Orlando Magic
ORLANDO, FL - MARCH 15: Kyrie Irving #11 of the Brooklyn Nets looks to pass the ball during the game against the Orlando Magic on March 15, 2022 at Amway Center in Orlando, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Gary Bassing/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Gary Bassing / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: Gary Bassing / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brooklyn Nets keretét a tavalyi szezonban is már az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) egyik legerősebbjének tartották, ám a csapat a keleti elődöntőben elbukott a későbbi bajnok Milwaukee Bucksszal szemben.

A Brooklyn az idei alapszakasz végéhez közeledve mégis csak a nyolcadik helyen áll Keleten.

Igaz, nagyon előkelő kiemelésre és a rájátszásban a hazai pálya előnyére nem is vágynak a Netsnél.

A csapat ugyanis csak az idegenbeli mérkőzésein számíthat egyik legjobb játékosára, Kyrie Irvingre. A harmincéves kosaras nem vette fel a koronavírus elleni oltást, így a New York városában érvényes szabályok alapján a hazai meccseken nem állhat a csapat rendelkezésére.

Bár a világ számos pontjához hasonlóan New Yorkban is enyhültek a szabályozások márciusban, a munkavégzéshez még mindig szükséges a vakcina. Így állt elő az a helyzet, hogy

Irving már szurkolhat csapattársainak a Barclays Centerben, de pályára továbbra sem léphet.

S hogy Irving mennyire értékes játékos, azt a legutóbbi játéknapon is bizonyította: hatvan pontot dobott az Orlando Magic elleni 150-106-os siker alkalmával.

Irving ezzel a produkcióval egyéni karrier-, valamint klubcsúcsot állított fel, s az aktuális idényben mindössze második játékosként ért el hatvan pontot, Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves) után.

A rájátszásba a tavaly bevezetett szabályok alapján a két főcsoport első hat helyezettje jut be az alapszakasz-mérleg alapján, a hetedik–tizedik helyezettek pedig egy külön körben mérkőznek a maradék helyekért. Mivel ezek a párharcok egyetlen meccsen dőlnek el, nagyobb kockázatot jelentenek, így a Brooklyn ideális esetben a hatodik helyig felküzdené magát, majd bízna benne, hogy a teljes rájátszás során élvezheti az idegenbeli játék előnyét: Kyrie Irving jelenlétét.

Borítókép: Kyrie Irving megállíthatatlan volt Orlandóban (Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Gary Bassing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.