Nem jött a bravúr – Piros Zsombor vereséggel kezdett az ausztrálok ellen

Érvényesült a papírforma, a világranglistán 30. Alex de Minaur kélt játszmában legyőzte Piros Zsombort az Ausztrália–Magyarország Davis-kupa-párharc első mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 03. 04. 9:21
Zsombor Piros of Hungary hits a return against Australia's Alex De Minaur in his singles tennis match during the 2022 Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary in Sydney on March 4, 2022. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: Muhammad FAROOQ / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 240. magyar játékos ellenfele a 30. helyezett Alex de Minaur volt a 10 500 férőhelyes Ken Rosewall Arenában, ahol meglepetésre csak mintegy kétezer szurkoló várta a 28-szoros bajnok hazaiakat és a magyar válogatottat. 

Piros bátor játékkal kezdett, a szett első és egyetlen brékje magyar szempontból a legrosszabbkor következett be, 5:6-nál Piros játszmalabdánál kettős hibát ütve, semmire elvesztette az adogatását, és ezzel a 44 perces szettet is.

A folytatásban az Australian Open 2017-es junior bajnoka összeszedte magát, és egy olyan szakasz után, amelyben 16 pontból csak kettő lett az övé, a meccs során először bréklabdákhoz jutott. A spanyol állampolgársággal is rendelkező De Minaur azonban hárította őket, sőt, 3:1-nél ismét lépéselőnybe került, és mivel Piros nem tudott visszabrékelni, sőt ismét elbukta az adogatását, 1 óra 25 perc elteltével az ausztrálok megszerezték a vezetést.    

 

Davis-kupa, világdöntő, selejtező. Ausztrália–Magyarország 1-0 (De Minaur-Piros 7:5, 6:2).

Borítókép: Piros Zsombor helytállt, de nem volt közel a bravúrhoz (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.