időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Nincs olyan mély gödör, ami idén Nadal vereségét jelenti

Magyar Nemzet
2022.03.13. 09:09 2022.03.13. 09:41
Nincs olyan mély gödör, ami idén Nadal vereségét jelenti

Rafael Nadal ellen kétszer is adogatott a mérkőzés megnyeréséért Sebastian Korda Indian Wellsben, a spanyol játékos mégis megőrizte idei veretlenségét.

Rafael Nadal a tenisztörténelem egyik legjobb játékosa, s ha a Grand Slam-sikereket nézzük, az idei Australian Open megnyerésével immár csúcstartó, huszonegy trófeával. A spanyol játékos mégis harmincöt évesen teljesíti pályafutása legjobb idénykezdetét.

Nadal mindhárom idei tornáját megnyerte, a menetelés során tizenöt meccsen győzött. Volt köztük olyan, ami elveszettnek tűnt: az Australian Open negyeddöntőjében a hőgutát is leküzdötte Denis Shapovalov mellett, majd a melbourne-i fináléban kétszettes hátrányból fordított Danyiil Medvegyev ellen.

Egy játszma után úgy tűnt, probléma nélkül meglesz a tizenhatodik siker. Nadalnak kiemeltként csak a második fordulóban kellett először pályára lépnie az Indian Wells-i mesterversenyen, s 6:2-vel kezdett a Sebastian Korda ellen.

Az 1998-as Australian Open-győztes Petr Korda fia azonban egy hasonlóan sima játszmával (6:1) egyenlített, a döntő szettben pedig 5:2-nél már a meccsért adogatott. Még csak mérkőzéslabdáig sem jutott el, Nadal a szakadék szélén ismét megállíthatatlan üzemmódba kapcsolt.

Kordával ellentétben eljutott meccslabdáig a szintén amerikai színekben versenyző Amanda Anisimova, mégis elvesztette a második szettet Leylah Fernandez ellen. Anisimovát annyira megviselte az elvesztegetett lehetőség, valamint az elmúlt napok eseményei – edzője, Darren Cahill a torna helyszínén, két hónap közös munka után közölte vele, hogy nem folytatja a közös munkát –, hogy nem tudta folytatni a meccset, betegségre hivatkozva visszalépett, mielőtt elkezdődött volna a harmadik játszma.

Borítókép: Rafael Nadal (Fotó: Panoramic/Antoine Couvercelle)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.