Piros Zsomboron a világ szeme, ő nyerheti meg nekünk a párharcot

Fucsovics Márton nem tudta befejezni a párharcot, Piros Zsombor után ő is kikapott Alex de Minaurtól a Davis-kupa-selejtezőn. A Piros–Kokkinakis meccs dönt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 05. 7:32
null
Marton Fucsovics of Hungary hits a return against Australia's Alex de Minaur during their men's singles tennis match of the 2022 Davis Cup Qualifier between Australia and Hungary in Sydney on March 5, 2022. (Photo by Muhammad FAROOQ / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP/Muhammad FAROOQ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párosok bravúrgyőzelme után egy lépésre került a győzelemtől a magyar Davis-kupa-válogatott az Ausztrália elleni párharcban. Alex de Minaur ellen tehette volna fel a pontot az i-re. De nem tette. Pedig az első szettben kiválóan teniszezett, a rövidítésbe torkolló játszma végén 3-0-ra vezetett a tie breakben, de utána többet hibázott a kelleténél. Az ellenfele nemcsak a rövidítést nyerte meg, hanem az utána következő három játékot is. Elhúzott 3-0-ra a rendkívül kellemetlen stílusú ausztrál, aki tavaly novemberben a világdöntőn is legyőzte Fucsovicsot.

Ilyen maratoni labdamenetek voltak a mérkőzésen:

A legjobb magyar teniszező azonban szívós munkával, több bréklabdát hárítva visszakapaszkodott, sőt kihasználta a kisebb hullámvölgybe került ellenfele ingadozó játékát, és kiegyenlített. 5:4-es De Minaur-vezetésnél viszont nem tudta hozni a saját szerváját, és ez a mérkőzésbe került. 7:6, 6:4-re kikapott.

Fotó: AFP

Piros Zsombor és Thanasi Kokkinakis mérkőzése dönti el a párharcot.

Davis-kupa, selejtező, Sydney: Ausztrália–Magyarország 2:2, Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:6 (7-4), 6:4, John Peers, Luke Saville–Marozsán Fábián, Valkusz Máté 4:6, 4:6, Alex de Minaur–Piros Zsombor 7:5, 6:2, Thanasi Kokkinakis–Fucsovics Márton 6:7 (4-7), 6:1, 3:6.

Borítókép: Fucsovics rengeteg ki nem kényszerített hibát ütött (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.