„Szerintem többet hazudnak, mint Vlagyimir Putyin”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) elnöke is reagált arra, hogy ismét terítékre került az Európai Szuperliga témája.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 15:56
Andrea Agnelli
SS Lazio v Juventus - Serie A
Andrea Agnelli president of Juventus Fc before the Serie A match between Ss Lazio and Juventus Fc on November 20, 2021 stadium "Olimpico" in Roma, Italy (Photo by Gabriele Maricchiolo/NurPhoto) (Photo by Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Gabriele Maricchiolo / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár tavaly hamar hamvába holt, vannak, akik még nem tettek le az Európai Szuperligáról. A terv mellett leginkább kitartó Juventus, Real Madrid és Barcelona képviselői hamarosan ismét bejelenthetik a szakadár sorozat elindítását.

A hírre egyáltalán nem meglepő módon éles kritikával reagált Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

– Elegem van ebből a futballhoz nem kapcsolódó projektből.

Először egy világjárvány kellős közepén indították el a sületlenségüket, most pedig arról olvashatunk, hogy egy másik ötlet megvalósítását tervezik, egy háború kellős közepén.

Muszáj többet beszélnem ezekről az emberekről? Nyilvánvalóan egy párhuzamos valóságban élnek – fakadt ki az UEFA elnöke, aki a tavalyi balhé után ismét személyesen kiemelte bírálatában a Juventus elnökét, Andrea Agnellit, aki a szuperliga tervének napvilágra hozatala után mondott le az Európai Klubok Szövetségének (ECA) elnöki tisztségéről.

– Bírálták az európai szövetséget és az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezetet, miközben egyikük az utóbbi elnöke volt. Vannak idézeteim, Agnelli egy héttel a Szuperliga kihirdetése előtt dicsérte a rendszert.

Aleksander Ceferin kifakadt (Fotó:  POOL/AFP/Marco Bertorello)

Ceferin ismét megfenyegette a klubokat, hogy amelyik egyesület a szuperligában indul, annak az UEFA sorozataiban nem lesz helye.

Javier Tebas, a La Liga elnöke sem kímélte Agnellit és társait, akik szerinte bizonyos szempontból rosszabbak, mint az Ukrajna ellen háborút indító Vlagyimir Putyin.

– Agnellinek meg kell magyaráznia a helyzetet – ha ezt nem teszi meg, hazudik. Egy héttel ezelőtt az ő házában találkoztak a három klub képviselői. Most azt állítják, nem akarnak állandó helyeket, a Real nem lesz első számú résztvevő. Ez hazugság. Valahányszor erről olvasok, megbotránkozom.

Szerintem többet hazudnak, mint Vlagyimir Putyin.

Ragaszkodnak ahhoz, hogy a szuperliga bevezetése nem kell, hogy hatással legyen a nemzeti bajnokságokra. Idiótának, hülyének néznek bennünket. Nekem ez felér egy sértéssel, megalázva érzem magam.

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke már elmondta, ő akar lenni a főnök.

A többiek ne aggódjanak, jutnak nekik morzsák. Dióhéjban erről szól a szuperliga, a vagyonnal rendelkező klubok sorozata, ők akarnak uralni mindent. Sok éven át követték ezt az irányvonalat, és ez az, amit el kell kerülnünk – fogalmazott a spanyol sportvezető.

Borítókép: Andrea Agnellit és társait nem kímélték (Fotó: NurPhoto via AFP/Gabriele Maricchiolo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.