Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Thomas Müller a fura bajor házmesterről beszélt a 7-1 után

Az utóbbi időben mutatott formája alapján lehetett kételkedni a Bayern München továbbjutásában a Salzburg ellen, de az első meccsen elért döntetlen után hazai pályán 7-1-re kiütötte osztrák ellenfelét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kedd este. Thomas Müller két góljával a pályán, majd az interjúkon is hozta magát.

Magyar Nemzet
2022. 03. 09. 6:45
MÜLLER, Thomas
Salzburg, 2022. február 16. Nicolas Seiwald (j), a Salzburg és Thomas Müller (b), a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott mérkõzésen Salzburgban 2022. február 16-án. MTI/EPA/Philipp Guelland Fotó: Philipp Guelland
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez egy erőfitogtató győzelem volt – jelentette ki Manuel Neuer, utalva arra, hogy a Bayern az utóbbi időben hanyatló formát mutatott. A lejtmenet februárban a Bochum elleni 4-2-es vereséggel kezdődött, az volt az első mérkőzés, amelyen Neuer sérülés miatt nem védhetett, aztán kihagyta az első salzburgi meccset is, amely a bajorok szempontjából csalódást keltő 1-1-gyel ért véget.

A csapatkapitány a Salzburg elleni visszavágón tért vissza a pályára, és a Bayern mintha varázsütésre magához tért volna. Legalábbis ezt mutatja az elsöprő győzelem.

– Ezen a meccsen megvolt az a szerencsénk, ami Salzburgban teljes mértékben hiányzott – értékelt aki két góljával a mérkőzés egyik legjobbja volt. – Öt perc után könnyen 1-0-s hátrányba kerülhettünk volna. 

Egy kicsit mindig függ a sorsod az ilyen helyzetek alakulásától, de összességében jobbak voltunk.

– Nem voltunk bizonytalanok a meccs előtt – tette hozzá Müller. – Feszültek annál inkább. Mindenki tisztában volt ennek a mérkőzésnek a fontosságával. Az idegenbeli 1-1 nem volt katasztrófa, de jó eredmény sem. Ha most kiesünk, nagyon szomorú hónapok vártak volna ránk.

A „kritikus házmester”

A Bayern mindig őszinte támadója a Kickernek egy fura látogatóról is beszélt, akit beengedtek az öltözőbe az elmúlt időszakban, de nem kellett volna…

– Óvatosnak kell lennünk, máskor nem húzhatjuk le ennyire a mélybe saját magunkat – jegyezte meg Müller. – Nem szabadna olyan gyakran beengednünk az öltözőbe a kritikus házmestert…

Hogy ki ő (egyáltalán létező személy-e), azt nem fedte fel Müller, mindenesetre a 7-1 után biztos nem tölt majd sok időt a müncheni öltözőben.

A meccs emberének természetesen a 23 perc után már három gólt számláló, majd még egy gólpasszt is kiosztó Robert Lewandowskit választották meg, aki rekordot döntött: minden idők leggyorsabb mesterhármasát mutatta be a Bajnokok Ligájában, Marco Simone 1996-ban felállított rekordját adta át a múltnak.

– A harmadik góljának különösen örültem – mondta a lengyel csatárról Julian Nagelsmann, a Bayern edzője. – Nagy agresszivitással támad, mindannyian tudjuk, mennyire veszélyes a kapu előterében. Összességében is nagyon jól játszott, kiszolgálta a csapatot, gólpasszt adott, rengeteget futott és jól irányította a többieket.

Az osztrákok érthetően csalódottak voltak, a nemzetközi porondon a klubtörténet legnagyobb vereségét szenvedték el (a korábbi legnagyobb pofont is a Bayerntől kapták, 2020-ban 6-2-lett a vége). A mostani hét bekapott gól különösen fájhatott a Salzburg kapusának, Philipp Köhnnek, aki az első meccs egyik hőse volt.

– Nagyon csalódottak vagyunk – tört ki a 23 éves svájci kapusból. – Ezt az eredményt még meg kell emésztenünk. Ettől függetlenül büszkék lehetünk arra, amit a BL-ben elértünk, hiszen első osztrák csapatként jutottunk be az egyenes kieséses szakaszba. Ez nagy mérföldkő volt. Mostantól a bajnokságra és a kupára összpontosítunk.

Az előbbit zsinórban kilencedszer, utóbbit sorozatban negyedszer nyerheti meg idén a Salzburg. Az idény hátralévő részében tehát a szokásos, emésztést elősegítő menüt kóstolhatják meg Köhnék.

Borítókép: Thomas Müller küzd a labdáért a Salzburg ellen (Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.