Újabb Djokovics-dráma? Megint az oltás hiánya okozhat balhét

Novak Djokovics szerepel az Indian Wells-i kemény pályás tenisztorna nevezési listáján, de még mindig nem tudni, hogy megkapja-e az Egyesült Államokba való belépéshez szükséges vízumot, amelynek feltétele a koronavírus elleni oltottság. Megismétlődhet a szerb ausztráliai kálváriája?

Magyar Nemzet
2022. 03. 09. 10:01
null
Djokovics ügyvédei azt állítják, hogy a világelső decemberben pozitív teszteredményt produkált Fotó: AFP/OSCAR DEL POZO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiak világranglistájának top 100 teniszezője között Djokovics az egyetlen, aki megtagadta a Covid-oltás felvételét, emiatt januárban nem vehetett részt az Australian Openen, hiába utazott el a helyszínre. Melbourne-ben karanténhotelbe zárták, napokig, hetekig húzódott az ügye, melyből kisebb szerb szabadságharc bontakozott ki.

Djokovics a héten Kaliforniában játszana az Indian Wells-i tenisztornán, amelynek szervezői szerdán bejelentették, a szerb sztár szerepel a nevezési listán, sőt már ellenfelet is kapott a sorsoláson: 

a második fordulóban David Goffin vagy Jordan Thompson ellen lépne pályára először szombaton.

Feltéve, hogy egyáltalán beutazhat az Egyesült Államokba. A szervezők tájékoztatása szerint kapcsolatban állnak Djokovics menedzsmentjével, ám egyelőre nem dőlt el, hogy a játékos feltűnhet-e az országban, mert még nem kapta meg az ehhez szükséges jóváhagyást az amerikai hatóságoktól.

Március 3-án arról adtak tájékoztatást az amerikai szervek, hogy külföldi állampolgárok, akik nem bevándorlók, kötelesek igazolni a koronavírus elleni oltottságukat az országba történő belépéshez.

Djokovics az Australian Openen kirobbant balhé után egyértelművé tette, hogy nem hajlandó feladni az elveit az ügyben.

– Sohasem voltam oltásellenes, de a szabad választás pártján állok, vagyis mindenki dönthesse el maga, mit enged a testébe juttatni – állt ki a véleménye mellett Djokovics, aki arra a kérdésre, hogy emiatt kihagyná-e a következő Grand Slam-tornákat is, határozottan felelt. – Hajlandó vagyok megfizetni, ha ez az ára.

Feltételezhetően ha a Grand Slamekre tekintettel ez volt a véleménye, akkor az érvényes az olyan kisebb versenyekre is, mint az Indian Wells-i torna.

Djokovics, miután az Australian Opent ki kellett hagynia, három hónapos szünet után a dubaji tenisztornán tért vissza februárban, és nem jutott be a legjobb négy közé sem, miután meglepetésre kikapott a cseh Jirí Veselytől. Ezzel elveszítette a világelsőségét, amelyet Danyiil Medvegyev vett át tőle.

A 34 éves teniszező legközelebb a Monte Carlo Mastersen játszhat biztosan áprilisban.

Gálfi Dalma főtáblára jutott az Indian Wells-i torna női versenyében, miután másodszor is nyert a selejtezőben. A világranglistán 105. Gálfi a keddi második körben több mint kétórás összecsapáson, két játszmában búcsúztatta az olasz Lucia Bronzettit (101.). A balatonfüredi teniszező a főtábla első fordulójában a belga Alison Van Uytvanckkal (58.) csap össze, várhatóan csütörtökön. Összesen három magyar szerepel a főtáblán: Bondár Anna (75.) szerdán a horvát Petra Marticcsal mérkőzik, míg (48.) a hazai közönség előtt szereplő Mackenzie McDonald (59.) ellen kezd.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: AFP/Oscar Del Pozo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.