A magyar válogatott védőjét is kiállították a botrányos kupameccsen

Magyar szereplők is voltak szerdán este a Ciprusi Kupa negyeddöntőjének botrányosan véget ért visszavágóján. A vendég APOEL négy játékosát is kiállította a játékvezető, köztük a hétszeres magyar válogatott Vinícius Paulót.

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 16:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novothny Soma az Anorthosziszban, Vinícius Paulo az APOEL-ben lépett pályára szerda este a Ciprusi Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést az utóbbiak nyerték meg hazai pályán 2-1-re, most ezt az előnyt szerették volna idegenben megőrizni. Novothny 62 percet töltött el a gyepen, akkor lecserélték, Viníciusnak hat perccel több jutott, ám ő egészen más okból kényszerült elhagyni a játékteret: a második sárga lapja miatt kiállították.

És nem csak őt: ő volt a harmadik APOEL-játékos, akinek a játékvezető felmutatta a piros lapot. Az első félidőben Léo Natel először csak sárgát kapott, ám Nikolasz Neokleusz visszanézte az esetet a VAR figyelmeztetésére, és utána azonnali pirosat adott a brazilnak. Hamarosan a honfitársa, Danilo is mehetett idő előtt zuhanyozni. A 68. percben következett az ugyancsak brazíliai születésű, de magyar állampolgárságú Vinícius, öt perccel később pedig a negyedik brazil, Lucas is megkapta a második sárgáját.

Nyilván minden ítélet lehet véleményes, ám a mérkőzés összefoglalóját megnézve úgy tűnik, Nikolasz Neokleusznak mind a négy esetben igaza volt. Ezzel persze az APOEL játékosai, vezetői és szurkolói nagyon nem értettek egyet, a lefújást követően a pályán elszabadult a pokol. A legmérgesebb Prodromosz Petridisz klubelnök volt, aki maga is beszaladt a játéktérre, neki akart esni a játékvezetőnek, a kollégái alig tudták visszatartani.

A klubelnök nem tartotta jogosnak a piros lapokat (Fotó: 24sports.com.cyp/George M. Michael)

Nektariosz Petevinosz, az APOEL sajtófőnöke ezt nyilatkozta:

– Csak azt tudom mondani, hogy a sport paródiáját láttuk. Az Anorthoszisz és az APOEL futballozni jött, a játékvezető híressé akart válni, és sikerült neki. Meglátjuk, mit fogunk tenni a következő napokban.

Ciprusi lapértesülések szerint az APOEL hivatalosan is jelezte a szövetségnek, hogy nem szeretné, ha Nikolasz Neokleusz a jövőben meccset vezetne a csapatnak. A mérkőzést egyébként az Anorthoszisz nyerte meg 1-0-ra, és 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal továbbjutott.

Borítókép: Nikolasz Neokleusz a később szintén kiállított Lucasszal beszéli meg a mögötte álló Vinícius piros lapját (Fotó: 24sports.com.cyp)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.