Góllal, gólpasszal és több kapufával jelentkezett a hét végén a légió

Visszatértek a klubjaikba a válogatott mérkőzései után a magyar légiósok. Az RB Leipziget leszámítva másutt ezúttal nem játszottak főszerepet, ám Gazdag Dániel jó szokásához híven most is szerzett góllal segítette a Philadelphiát, de Novothny Soma is közreműködött egy találatban Cipruson. A dunaszerdahelyi Balogh Norbert háromszor is eltalálta a kapufát, Szalai Attila pedig már kapott néhány percet a sérülése után.

2022. 04. 04. 6:14
Charlotte FC v Philadelphia Union
CHESTER, PENNSYLVANIA - APRIL 02: (L-R) Nathan Harriel #26, Déniel Gazdag #6 and Leon Flach #31 of Philadelphia Union celebrate a goal by Gazdag during the second half against Charlotte FC at Subaru Park on April 02, 2022 in Chester, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot bakizott a Bayern München, és még nem tudni, mekkora árat fizet érte. A bajorok csapatának, a Freiburgnak a vendégei voltak, és simán nyertek 4-1-re. A magyar válogatott támadó kezdett, a 62. percben lecserélték, és a helyére beállt Nils Petersen az első labdaérintésével kiegyenlített. A házigazdák szereztek még három gólt, majd elérkezett a 85. perc, amikor rosszul cseréltek, és rövid ideig tizenketten voltak a pályán. Mivel a futball szabályaival ellentétes dolog történt a pályán, az amatőr hiba kimerítheti a bírói műhiba esetét, amely miatt a Freiburg megóvhatja a meccset, és a három pontot is megszerezheti.

Az RB Leipzig a Dortmundhoz látogatott, és végig, a 78. perctől volt ott a pályán és volt részese a bravúrnak: a csapatuk 4-1-re idegenben lépte le az egyik legnagyobb vetélytársát. Willi Orbán nagyszerűen semlegesítette Erling Haalandot, Szoboszlainak a kevés idő is elegendő volt egy-két remek megmozdulásra.

Cipruson magyar érdekeltségű rangadót rendeztek a felsőházi rájátszásban, a harmadik helyen álló Anorthoszisz már a szünetre biztossá tette győzelmét, és 4-1-re legyőzte a második helyezett APOEL-t. A hazaiak az első félidőben szereztek négy gólt, más kérdés, hogy a negyediket Novothny Soma kezezése miatt – a magyar légiós és társai heves tiltakozása ellenére – érvénytelenítette a játékvezető. Novothnynak aztán jutott szerep az „igazi” negyedik gólban is: fejesét védte Simone Scufflet kapus, ám a kipattanó a magyar támadót üldöző argentin Facundo Zabaláról a saját kapujába vágódott. Novothnyt az 58. percben lecserélték, a vendégeknél a szünetben beállt a korábbi fehérvári légiós, az egy hónappal ezelőtti sérüléséből felépülő Vinícius Paulo.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Az AEL Limasszol Megyeri Balázzsal a kapuban nyert 1-0-ra a Doxa otthonában, az Ariz pedig 1-1-et játszott az Apollon otthonában, a vendégeknél Bognár Istvánt nem cserélték be.

Már Angliában is van kit figyelnünk: a magyar válogatottban frissen debütált Callum Styles a másodosztályú Barnsley tagjaként játszott a Reading ellen, a végeredmény 1-1 lett, ő pedig a 69. percig volt a pályán. Az olasz másodosztályban két magyarnak szurkolhatunk, és egyikük sem emlékszik vissza majd szívesen erre a hétvégére: a Parma ugyan győzött 3-1-re a Cosenza vendégeként, Balogh Botondot a 25. percben le kellett cserélni sérülés miatt, a Pisa pedig Nagy Ádámmal a soraiban 5-1-re kikapott a Benevento stadionjában, és ezzel lecsúszott a harmadik helyre a tabellán.

A svájci élvonalban a Grasshoppers Bolla Bendegúzt végig a pályán tartva 1-1-et játszott az FC Zürich otthonában, a Basel pedig a Young Boysot fogadta, előbbinél Szalai Ádámot, utóbbinál Varga Kevint nevezték a cserék közé. Egyikőjük sem állt be, a végeredmény 2-2 lett. Horvátországban az NK Osijek a Hajduk Splitet fogadta, az eszéki együttesben kezdett Kleinheisler László. A csapata kihagyott egy tizenegyest, gól nem született, a magyar válogatott középpályást a 73. percben lecserélték.

Kisebb sérülés után tért vissza aki a 84. percben állt be a török Fenerbahcéba, amely idegenben ütötte ki a Kayserisport 4-0-ra, és a harmadik helyen áll a tabellán. Az éllovas Partizan Beograd a Topolyai SC -t fogadta a szerb Szuperliga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában: a hazaiak érvényesítették a papírformát, és a védő Szlobodan Urosevics két góljával 2-0-ra nyertek az észak-bácskai együttes ellen, Holender Filip az 55. percig lehetett aktív részese a sikernek.

Fotó: Lelkes Ernő

A szlovák bajnokság rájátszásának 4. fordulójában a negyedik helyen álló DAC az ötödik Szeredet fogadta, és bár többször is eltalálta a kapufát, gólt nem szerzett, a végeredmény 0-0 lett. A dunaszerdahelyieknél a kapus Veszelinov Dániel, valamint Balogh Norbert kezdett, utóbbit a 86. percben lecserélték; Szánthó Regő kispados volt, Hahn János, Kalmár Zsolt és Szendrei Ákos sérült.

– Nehéz ilyenkor bármit is mondani – kesergett a találkozó után Balogh Norbert, aki a mezőny legjobbja volt. – Rengeteg helyzetünk volt. Sajnos ma semmi sem ment be. Összesen négyszer találtuk el a kapufát, én magam kétszer. Igazság szerint már bent láttam mind a kettőt. Sajnos most a kapufáról nem befelé, hanem kifelé ment a labda. Ilyen meccset még nem játszottam. Voltak már olyan találkozóim, amikor nagyon sok helyzetem volt, ami nem ment be, de a végén azért összejött a gól, most sajnos nem. Nem szomorú, hanem ideges és feszült vagyok. Ez van, ma nem volt mellettünk a szerencse sem.

Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben remek formában futballozik, az előző fordulókhoz hasonlóan most is gólt szerzett. Ezúttal a Charlotte FC volt a Philadelphia Union áldozata, Gazdag a második találat gazdája volt egy óriási kapushibát követően, a 91. percig volt a pályán. Az FC Dallas kispadját koptatta a Schön Szabolcs, a csapata 0-0-ra végzett Chicagóban, Sallói Dániel viszont végigjátszotta a Kansas City meccsét Vancouverben, a csapata 1-0-ra kikapott.

Borítókép: Gazdag Dánielt manapság sűrűn ünnepelhetik a társai (Fotó: Europress/AFP/Tim Nwachukwu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.