A volt újpesti Hazard beszélt a bátyja jövőjéről a Real Madridban

Ha rajta múlik, kitölti a Real Madriddal 2024-ig kötött szerződését Eden Hazard, erről az öccse, az Újpest volt labdarúgója, Kylian Hazard nyilatkozott Belgiumban. A testvér amolyan burkolt fenyegetésként azt is hozzátette, ha sarokba szorítják a bátyját, azt nem tűri majd.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 12:38
null
Real's Eden Hazard pictured during a soccer game between French club Paris Saint-Germain and Spanish club Real Madrid, Tuesday 15 February 2022 in Paris, in the round of sisteen (1/8 final) of the UEFA Champions League. BELGA PHOTO BRUNO FAHY (Photo by BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem fogja elengedni a Realt, amíg nem bizonyítja be, hogy ott is ő a legjobb – nyilatkozta Kylian Hazard a belga RTL Sportnak, amelyet a Football Espana idézett. – Eddig mindenhol bizonyított saját magának, és ha engem kérdeznek, nem akar távozni Madridból.

teljesítménye finoman fogalmazva is elmaradt a várakozásoktól a Santiago Bernabéuban. A Real 2019 nyarán a klubtörténet legdrágább igazolásaként, 115 millió euróért szerződtette a belga támadó középpályást a Chelsea-től, és nem kevesebbet vártak tőle, minthogy betöltse a távozása miatt Madridban keletkezett űrt.

Ezzel szemben Hazard kis túlzással folyamatosan sérült, amióta a Real játékosa, legutóbb március közepén az Elche elleni bajnoki után érkezett hír az újabb sérülésről, ám utána mégis játszott még néhány meccsen, a legutóbbi három bajnokin azonban nem volt bevethető.

A Transfermarkt összegzése szerint Hazard mostanáig 446 napot volt sérült a Real Madrid játékosaként, amelynek 1021 napja a tagja, tehát a klubnál töltött idejének a 43 százalékában sérült volt.

Többször szárnyra kapott a pletyka, hogy Hazard nem is érzi jól magát Madridban, és szívesen visszatérne a Premier League-be, ahol a Chelsea labdarúgója volt.

– Abban az esetben, ha az elnök akarja a távozását, és emiatt nem lesz esélye játszani, akkor viszont nem fog maradni – tette hozzá Kylian Hazard bátyja madridi helyzetét elemezve. – Azt ugyanakkor mindenki biztosra veheti, hogy Eden mindent megtesz azért, hogy megmutassa, ő a legjobb játékos a Real Madridban.

A 26 éves Kylian Hazard a három testvér közül a legfiatalabb, és a legkevésbé sikeres labdarúgó, hiszen a középső fiú, Thorgan a Dortmund játékosa és Edennel együtt tagja volt a 2018-as vb-n bronzérmes belga válogatottnak. Kylian ezzel szemben jelenleg odahaza a Cercle Bruges játékosaként kölcsönben a másodosztályú RWDM-ben szerepel. 2015 és 2017 között az Újpestben futballozott, az NB I-ben 34 mérkőzésen három gólt szerzett.

Borítókép: Eden Hazard a Real Madridban (Fotó: Belga via AFP/Belga Mag/Bruno Fahy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.