Egy vagyont utalnak Cristiano Ronaldónak a mesterhármasa után

Cristiano Ronaldo volt a Manchester United hőse szombaton, miután csapata az ő mesterhármasával győzte le 3-2-re a sereghajtó Norwich Cityt a Premier League 33. fordulójában. A portugál világsztár anyagilag is jól járt a teljesítményével.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 10:28
CRISTIANO RONALDO
Manchester, 2022. április 16. Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa a Norwich City elleni góljának örül az angol labdarúgó-bajnokság 2022. április 16-i mérkõzésén a manchesteri Old Trafford stadionban. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Mail a The Sunra hivatkozva azt írja, hogy Ronaldo 850 ezer fontos, azaz mintegy 385 millió forintnak megfelelő bónuszra számíthat, miután három gólt szerzett a Norwich elleni bajnokin.

Ronaldo tavaly nyáron 12 év után tért vissza a Manchester United csapatába, amellyel a forrás szerint olyan szerződést kötött, hogy az idénybeli huszadik gólja után 750 ezer fontos jutalékot kap.

S ez még nem minden, innentől Ronaldónak minden egyes találata újabb 100 ezer fontot jelent, s mivel a Norwich elleni harmadik gólja már a 21. volt neki az évadban, máris 850 ezer fontot kap.

A 37 éves támadó a tizenhatodik egymást követő idényében jutott el legalább 20 gólig klubszínekben tétmérkőzésen, tehát önmagához képest nem vállalt lehetetlent a bónuszért cserébe.

gólt szerez a Norwich ellen Fotó: Peter Powell

Természetesen nem a pénz miatt érezhetett földöntúli örömöt Ronaldo, miután egymaga hozta tető alá a Manchester United kötelező, mégis nehézkes győzelmét, hanem azért, mert a sikerrel csapata átvette az ötödik helyet az azonos pontszámmal álló Arsenaltól, amely a Southampton otthonában 1-0-ra kikapott.

Visszatérve a pénzre, Ronaldo szerződése busásan jutalmazza az egyéni teljesítményét. Ha eléri a 30 gólt az idényben, összesen 2,75 milliós fontos bónuszt kapna. Továbbá a Manchester United egymillió fonttal díjazza az idény házi gólkirályát, 

aki szinte biztos, hogy Ronaldo lesz majd, hiszen 12 találattal előzi a rangsorban honfitársát, Bruno Fernandest, akinek mindössze kilenc gólja van az idényben.

A Norwich elleni győztes találatot szabadrúgásból elérő ötszörös aranylabdás egyébként pályafutása 60. mesterhármasát érte el, klubszínekben az 50. tripláját szerezte az Opta adatai szerint. Ronaldo kétségkívül megteszi a magáét Manchesterben, más kérdés, hogy a klub összességében nem annyira sikeres, mint sokan várták volna, hiszen jelenleg az is erősen kérdéses, hogy ki tudja-e harcolni a BL-indulást a következő évadra.

Borítókép: Cristiano Ronaldo ünnepel a Norwich elleni meccs végén (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.