Fucsovics Márton több mint egy éve várt erre a duplára

Fucsovics Márton két sima győzelemmel a legjobb tizenhat közé jutott a barcelonai salakpályás ATP 500-as versenyen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 20. 13:00
FUCSOVICS Márton;
Roquebrune-Cap-Martin, 2022. április 13. Fucsovics Márton az argentin Diego Schwartzman ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna második fordulójában 2022. április 13-án. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022-es év eddig nem sikereiről szólt, ezt jelzi az is, hogy a legjobb magyar férfiteniszező az év eleji 40. helyről az 53. pozícióba csúszott vissza a világranglistán.

Fucsovics így a barcelonai salakpályás ATP 500-as versenyen sem került a kiemeltek közé, ez azonban nem akadályozta meg a győzelmek elérésében. Az első fordulóban az ausztrál Jordan Thompsont 6:4, 6:2-re győzte le, majd szerdán a rangsor és a borítás alapján is kissé esélyesebbnek tűnő, a versenyen 15. kiemelt Federico Delbonist még simábban, 6:2, 6:1-re verte.

Fucsovics legutóbb februárban, Dohában nyert két egymás utáni mérkőzést.

Ennél is sokkal régebben fordult elő vele legutóbb, hogy egymás után két meccsen szettet sem veszített: tavaly márciusban, a rotterdami fedett pályás tornán a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőt is két játszmában nyerte meg.

A magyar játékos következő ellenfele a viadal negyedik kiemeltje, a brit Cameron Norrie lesz, akinek ugyan csak egy meccset kellett játszania az idáig vezető úton, ám így is majdnem percre pontosan annyi időt töltött a pályán Barcelonában, mint Fucsovics.

Borítókép: Fucsovics Márton már két sima győzelmet aratott Barcelonában (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.