„Ha nem igazolsz el, három bombát robbantunk fel a házadban”

Folyamatosan kapja a halálos fenyegetéseket Harry Maguire, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United csapatkapitánya. A fenyegető azt akarja, hogy a sokat kritizált védő távozzon a klubtól.

Magyar Nemzet
2022. 04. 23. 15:04
Manchester United FC vs Norwich City FC
epa09893447 Manchester United's Harry Maguire reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United vs Norwich at Old Trafford, Manchester, Britain, 16 April 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harry Maguire-t szerdán bombatámadással fenyegették meg, miután csapata kedden 4-0-ra kikapott a Liverpool otthonában. A Manchester United csapatkapitányát folyamatosan kritizálják a szurkolók gyenge teljesítménye miatt, ennek csúcspontja volt a fenyegetés. A The Sun információi szerint a védő átmenetileg egyik csapattársánál húzta meg magát, míg menyasszonyát és két kislányukat egy biztonságos házban helyezték el, miután Maguire ügynöke megkapta a fenyegető e-mailt.

A levél szerint három bombát helyeztek el a játékos házában, és az üzenet küldője hetvenkét órát adott Maguire-nek, hogy távozzon a Unitedtől. Amennyiben ez nem történik meg, a fenyegetés szerint felrobbantják a bombákat.

A rendőrség szerdán és csütörtökön bombakereső kutyákkal kutatta át a villát, de semmit sem találtak.

– Az elmúlt huszonnégy órában Harryt azzal fenyegették meg, hogy megtámadják az otthonát – tudatta Maguire szóvivője. – Értesítette erről a rendőrséget, akik foglalkoznak az üggyel. Harrynek természetesen a családja és a hozzátartozói biztonsága a legfontosabb. Ugyanakkor a hétvégi mérkőzésre a szokásainak megfelelően fog készülni.

A The Sun hozzátette, értesülései szerint a játékos a fenyegetések ellenére sem szeretné elhagyni a klubot.

– Harry erős jellem, képes megbirkózni a történtekkel. Úgy tűnik, hogy az egész egy eszement szurkoló műve. Ha tényleg így van, cselekedeteivel besározza ennek a büszke klubnak a nevét – mondta a bulvárlapnak egy Maguire-hez közelálló személy.

Az esetet követően a csapatkapitány a kispadon kapott helyet a szombati, Arsenal elleni rangadón, amelyet a Manchester United 3-1-re veszített el, így kilátástalan helyzetbe került a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyért való versenyfutásban. Az állás: 4. Arsenal 60 pont/33 meccs, 5. Tottenham Hotspur 57/32, 6. Manchester United 54/34.

 

Borítókép: Harry Maguire (Fotó: AFP/Peter Powell) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.