Szégyenteljes: 97 ember halálával viccelődött az MU néhány drukkere

Míg a Liverpool drukkerei megható gesztussal üzentek a Manchester United legendás futballistájának, addig az ősi rivális néhány szurkolója gyalázatosan viselkedett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság keddi rangadóján, amelyet Jürgen Klopp gárdája 4-0-ra nyert meg. A manchesteri klub elnézést kért szurkolóik tetteiért.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 12:30
null
Manchester United fans arrive at the stadium ahead of the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on November 6, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United kedden a Liverpool otthonában lépett pályára a Premier League-ben. A két klub szurkolói között évtizedekre nyúlik vissza a rivalizálás, ritkán hagyják ki az alkalmat, amikor odaszúrhatnak a másik csoportnak.

A Liverpool drukkerei viszont a keddi rangadón félretették az ellenszenvüket, és megható gesztussal üzentek Cristiano Ronaldónak, az MU legendás játékosának, akinek elhunyt újszülött kisfia, és emiatt kihagyta a 4-0-s hazai sikerrel végződött mérkőzést. A találkozó 7. percében (ez a portugál mezszáma) állva tapsolt az Anfield közönsége, valamint elénekelte a Vörösök klubhimnuszának, a You’ll Never Walk Alone-nak egy részletét is, ezzel is támogatásukról biztosítva a 37 éves világsztárt.

 

A rivális csapat szurkolóinak gesztusa azonban nem mindenkit hatott meg, a United szurkolói közül néhányan kifogásolható módon viselkedtek, és a Liverpool történetének legnagyobb tragédiájáról, a hillsborough-i stadionkatasztrófáról énekeltek. 

A manchesteri klub utólag elnézést kért szurkolói tetteiért, és ígéretet tett rá, hogy megpróbál tenni ellene, hogy többé ez ne forduljon elő.

– A Manchester United együttérez a Liverpoollal és annak szurkolóival, akik a Hillsborough-tragédia áldozataira emlékeznek. A tragédiához kapcsolódó sértő, támadó jellegű dalok teljes mértékben elfogadhatatlanok, és a szurkolói klubjainkkal együttműködve azon fogunk dolgozni a jövőben, hogy a drukkereink többet megtudjanak a katasztrófa hátteréről – fogalmazott a United szóvivője.

Múlt szombaton a Manchester Citynek is magyarázkodnia kellett szimpatizánsai viselkedése miatt, ugyanis ők a tragédia 33. évfordulójához kapcsolódó megemlékezést zavarták meg. Az egypercesre tervezett gyászszünet mindössze húsz másodpercig tartott, mivel néhány néző nem volt hajlandó abbahagyni az éneklést a Manchester City–Liverpool FA-kupa-elődöntő (2-3) előtt.

Az 1989. április 15-én történt stadionkatasztrófában 97 Liverpool-szurkoló vesztette életét. A tragédiáról bővebben ITT írtunk. Korábbi cikkünkben még 96 halálos áldozatról számoltunk be, azonban 2021 júliusában elhunyt Andrew Devine, aki súlyos sérüléseket szenvedett a Hillsborough-stadionban. Orvosai akkor úgy tartották, a másnapot sem éli meg, végül azonban még 32 évet élt együtt a tragédia következményeivel.

 

Borítókép: Szurkolók a Manchester United stadionja, az Old Trafford előtt (Fotó: AFP/Oli Scarff)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.