Mohamed Szalah magyarázkodni kényszerült a két gólja után

Miután a Liverpool kedden este 4-0-ra kiütötte a Manchester Unitedet a Premier League-ben, a két gólt szerző Mohamed Szalah félreérthetően nyilatkozott, ezért magyarázattal kellett lecsendesítenie a felháborodást.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 8:31
Atletico de Madrid vs Liverpool FC
epa09533149 Liverpool's striker Mohamed Salah celebrates after scoring the 3-2 lead during the UEFA Champions League group B soccer match between Atletico Madrid and Liverpool FC at Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 19 October 2021. EPA/Chema Moya Fotó: Mohamed Szalah az Atlético Madrid ellen is betalált.EPA/Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb vihart kavart Mohamed Szalah. Csapata, a Liverpool kedden este nagyon simán legyőzte hazai pályán 4-0-ra a Manchester Unitedet, és a találkozó után játékostársa, Thiago társaságában ő értékelte a mérkőzést. A szavai megütközést keltettek, sokan úgy értelmezték őket, hogy az ellenfelet pocskondiázza. Mohamed Szalah két gólt is szerzett a meccsen, és egyesek szerint nagyképűen nyilatkozott. 

 

– Megkönnyítik az életünket a középpályán és hátul. Mindig megpróbálják nekünk adni a labdát egy-egy elleni szituációban. Szóval nagyon megkönnyítik az életünket – mondta a Liverpool csatára a Sky Sportsnak, majd így folytatta: – Tiszta lappal indulunk idegenben és hazai pályán is. Elkezdjük a meccset, és gólt akarunk szerezni. Amint megszerezzük az elsőt, meg akarjuk szerezni a másodikat, amint megszerezzük a másodikat, megyünk a harmadikért. Úgy gondolom, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk ma itt, és azt tettük idegenben is, remélhetőleg így fogjuk folytatni – célzott arra, hogy a két csapat első találkozóján ebben a bajnokságban a Liverpool az Old Traffordon is nyerni tudott, ráadásul akkor 5-0-ra.

 

 

A nyilatkozat eleje verte ki sokaknál a biztosítékot, mert úgy értelmezték Mohamed Szalah mondatait, hogy a manchesteri védőkön és középpályásokon gúnyolódik. Ezért az egyiptomi csatár a közösségi oldalán tisztázta a félreértést, ezt írva: „Úgy értettem, hogy a középpályánk és a védelmünk megkönnyíti a dolgunkat. Nem a Manchester United játékosairól beszéltem, akiket tisztelek.”

 

 

Borítókép: Mohamed Szalah a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid elleni gólját ünnepli (Fotó: EPA/Chema Moya)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.