Két meccs, kilenc gól: a Liverpool újra kitömte a Unitedet

A Liverpool az idény során másodszor is kiütötte a Manchester Unitedet, ezúttal hazai pályán 4-0-ra múlta felül az ősi riválist az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójából pótolt mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 23:07
Liverpool FC vs Manchester United FC
epa09897800 Players of Liverpool celebrate their second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United in Liverpool, Britain, 19 April 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel a Liverpool az egyik legemlékezetesebb rangadóját játszotta az Old Traffordon. Többek között Mohamed Szalah mesterhármasával 5-0-ra alázta meg az ősi riválist annak szentélyében.

A bajnoki címre éhes Vörösök kedden is kíméletlenek voltak a manchesteriekkel, és az október végi találkozóhoz hasonlóan már az ötödik percben megkezdték a gólgyártást. ugratta ki Szalah-t, az egyiptomi a tizenhatosig robogott a labdával, majd a középen érkező Luis Díaz elé passzolt, utóbbi pedig David de Gea válla fölött a hálóba vágta a játékszert. (1-0)

A második gólra sem kellett sokat várni, a 22. percben megszületett. Mané gyönyörűen emelt Szalah elé, aki a tizenhatos sarkától megindulva a hosszúba lőtt. A 29 éves szélső nyolc meccs után találta meg újra a góllövőcipőjét, akciógólt kereken két hónap után szerzett. (2-0)

 

A Liverpoolon múlott csak, hány találat esik még az első félidőben, de magabiztos előnye tudatában Jürgen Klopp gárdája láthatóan visszavett a tempóból, és takaréklángon égve már csak egy lesgólig jutott a szünet előtt.

A hazai támadók remeklése ellenére az első játékrész legszebb jelenete nem a gyepen, hanem a lelátón zajlott: a liverpooli szurkolók ígéretükhöz híven a hetedik percben felálltak, és tapssal, valamint a You’ll Never Walk Alone klubhimnusz éneklésével fejezték ki együttérzésüket az újszülött kisfiát elveszítő felé. A United portugál sztárja a családi tragédia miatt nem lépett pályára a rangadón.

A második félidőre még kisebb fokozatra kapcsolt a házigazda, így a találkozó során először a MU is támadásba lendült, Alisson Beckert is megdolgoztatták. Gól viszont ismét csak De Gea kapujába esett, mindjárt az első liverpooli helyzetből. Ezúttal Díaz passzolt középre Manénak, a szenegáli állítgatás nélkül a bal alsóba lőtt. (3-0)

A hajrában Szalah megszerezte második gólját is, ezzel beállítva a 4-0-s végeredményt. Sikerükkel a Vörösök átmenetileg átvették a vezetést a tabellán, két ponttal előzik meg a szerdán a Brightonnal megmérkőző Manchester Cityt. A United visszaesett a hatodik helyre, három pont választja el a negyedik Tottenham Hotspurtől.

Premier League, 30. forduló:
Liverpool–Manchester United 4-0 (2-0)
gólszerzők: Díaz (5.), Szalah (22., 85.), Mané (68.)

Borítókép: Liverpooli örömünnep (Fotó: EPA/PETER POWELL)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.