Hamiltonék megpecsételték a magyarok sorsát

Szekeres Ildikó és Nagy György nem tudta megszorongatni az esélyesebb amerikai párost, ezzel eldőlt, hogy a magyar kettős nem jut be a vegyes páros curling-világbajnokság rájátszásába.

K. D.
2022. 04. 28. 13:41
Nagy György Szekeres Ildikó curling 2022 Genf vegyespáros világbajnokság
World Mixed Doubles Curling Championship 2022, Geneva, Switzerland Fotó: WCF/Céline Stucki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön befejeződött a csoportkör a Genfben zajló vegyes páros curling-világbajnokságon. A 2009-ben vb-ezüstérmet nyert magyar páros, Szekeres Ildikó és Nagy György délelőtt az amerikai Hamilton testvérek, Becca és Matt ellen lépett jégre.

Az esélyesebb amerikaiak hamar elléptek a magyaroktól, az első három end után már 5-0 állt az eredményjelzőn. Végül hat játékrészt követően, 8-2-es hátrányban adták meg magukat Szekeresék.

A magyar kettős este Csehország ellen zárta a csoportkört, de az már az amerikaiak elleni vereséggel eldőlt, hogy Magyarország nem végez az első három között, azaz nem jut be a rájátszásba. Ennek ellenére nem volt tét nélküli a csehek elleni meccs: Szekeresék győzelmükkel biztosították Magyarország kvótáját a jövő évi világbajnokságra. Igaz, a többi eredmény alakulásának köszönhetően a csehek is biztosították helyüket a 2023-as mezőnyben.

Vegyes páros curling-világbajnokság, Genf

Egyesült Államok–Magyarország 8-2; Magyarország–Csehország 11-7

A csoportok végeredménye

A csoport: 1. Svájc 7 győzelem-2 vereség, 2. Svédország 7-2, 3. Norvégia 7-2, 4. Olaszország 6-3, 5. Japán 6-3, 6. Dánia 4-5, 7. Észtország 3-6, 8. Dél-Korea 3-6, 9. Finnország 2-7, 10. Új-Zéland 0-9.

B csoport: 1. Skócia 9-0, 2. Kanada 8-1, 3. Németország 6-3, 4. Egyesült Államok 5-4, 5. MAGYARORSZÁG 4-5, 6. Ausztrália 4-5, 7. Csehország 3-6, 8. Anglia 3-6, 9. Spanyolország 2-7, 10. Törökország 1-8.

A csoportok első helyezettje az elődöntőbe jut, a második és harmadik helyen zárók negyeddöntőt vívnak. A két csoport első hét-hét helyezettje biztosan részt vehet a következő vb-n is, további két kvótáért a nyolcadik és kilencedik helyezettek keresztbe játszanak egymás ellen a csoportkör végén.

Borítókép: Nagy György és Szekeres Ildikó nem szerez idén újabb világbajnoki érmet (Fotó: WCF/Céline Stucki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.