Harminchét évesen tett olyat, amit korábban senki

Chris Paul rekordot döntött, tizennégy mezőnykísérletéből egyet sem rontott el. Csapata, a tavalyi döntős Phoenix Suns mellett a Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers is továbbjutott az NBA rájátszásában.

Magyar Nemzet
2022. 04. 29. 9:31
Chris Paul
2022 NBA Playoffs - Phoenix Suns v New Orleans Pelicans
NEW ORLEANS, LA - APRIL 28: Head Coach Willie Green of the New Orleans Pelicans talks to Chris Paul #3 of the Phoenix Suns after Round 1 Game 6 of the 2022 NBA Playoffs on April 28, 2022 at the Smoothie King Center in New Orleans, Louisiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Ned Dishman/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by Ned Dishman / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Ned Dishman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron az első kör legsimább párharcának ígérkezett a Phoenix Suns és a New Orleans Pelicans összecsapása az NBA rájátszásában. A tavalyi nagydöntő vesztese, a Phoenix 64 győzelmet aratott az alapszakaszban, nyolccal többet, mint a második legjobb mérleget összehozó Memphis Grizzlies. Ezzel szemben a Pelicans volt az egyetlen csapat, amely annak ellenére vehetett részt a rájátszásban, hogy negatív (36-46) volt az alapszakaszmérlege.

A New Orleans mégis nyerni tudott két meccset a párharcban, ráadásul a Phoenix Devin Booker sérülése miatt is aggódhatott. Három kihagyott meccs után Booker a hatodik találkozón visszatérhetett a pályára, ám nem ő volt az este hőse, hanem Chris Paul.

A harminchét éves irányító tizennégy mezőnykísérletéből egyet sem hibázott el! Hasonlóra még nem volt példa az NBA rájátszásának történetében, a korábbi rekord tizenkét hibátlan dobás volt.

Paul a büntetőket is hibátlanul dobta, így harminchárom ponttal zárta az estét, ilyen pontosság mellett pedig belefért, hogy a párharc során először tíz gólpassz alatt maradt. A Phoenix a vártnál kissé nehezebben, de érvényesítette a papírformát, és bejutott a főcsoport-elődöntőbe.

Mi több, az első körben eddig minden párharcból a magasabban kiemelt csapat jutott tovább: a keddi játéknapon a Dallas Mavericks és a Philadelphia 76ers is lezárta a maga párharcát. Előbbi 2011-es bajnoki címe óta először jutott túl a rájátszás első körén, annak ellenére, hogy szlovén vezére, Luka Doncic csak a negyedik meccsen szállt be a Utah Jazz elleni párharcba.

Keleten már ki is alakult az elődöntő mezőnye, Nyugaton még egy hely kiadó.

NBA, rájátszás

New Orleans Pelicans–Phoenix Suns 109-115

Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 97-132

Utah Jazz–Dallas Mavericks 96-98


 Az első forduló párharcai

Kelet

Miami Heat (1.)–Atlanta Hawks (8.) 4-1

Boston Celtics (2.)–Brooklyn Nets (7.) 4-0

Milwaukee Bucks (3.)–Chicago Bulls (6.) 4-1

Philadelphia 76ers (4.)–Toronto Raptors (5.) 4-2


Nyugat

Phoenix Suns (1.)–New Orleans Pelicans (8.) 4-2

Memphis Grizzlies (2.)–Minnesota Timberwolves (7.) 3-2

Golden State Warriors (3.)–Denver Nuggets (6.) 4-1

Dallas Mavericks (4.)–Utah Jazz (5.) 4-2

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak, a vastagon szedett csapatok már továbbjutottak.

Borítókép: Willie Green (jobbra), a New Orleans edzője is gratulált Chris Paulnak (Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Ned Dishman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.