Ilyen a hangulat a címvédőnél: kifütyülik a társukat

Az NBA címvédője, a Milwaukee Bucks könnyedén, 116-100-ra legyőzte a Chicago Bullst, így 4-1-es összesítéssel jutott be a rájátszás következő fordulójába, a Keleti főcsoport elődöntőjébe.

2022. 04. 28. 8:49
Grayson Allen
2022 NBA Playoffs - Chicago Bulls v Milwaukee Bucks booed
CHICAGO, IL - APRIL 27: Grayson Allen #7 of the Milwaukee Bucks handles the ball during Round 1 Game 5 of the 2022 NBA Playoffs against Chicago Bulls on April 27, 2022 at United Center in Chicago, Illinois. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2022 NBAE Jeff Haynes/NBAE via Getty Images/AFP (Photo by JEFF HAYNES / NBAE / Getty Images / Getty Images via AFP) Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Jeff Haynes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szorosnak indult a címvédő Milwaukee Bucks és a kiváló idényrajt után visszaeső Chicago Bulls párharca az NBA rájátszásának első körében. Az első két meccs után 1-1 volt az állás. Aztán jött a két chicagói meccs, és a Bulls szurkolói kitettek magukért: Grayson Allen minden egyes labdaérintésénél fütyültek és pfujoltak.

Allen rászolgált a különleges bánásmódra. A két csapat januári alapszakaszmeccsén durván, kiállítást érően szabálytalankodott Alex Carusóval szemben: a chicagói játékosnak az eset után műteni kellett a csuklóját, és hét hetet hagyott ki.

A chicagói szurkolók válasza azonban saját csapatuk kárára vált: Allen rájátszásbeli karriercsúcsot döntött a párharc harmadik meccsén (22 pont), majd ezt tovább javította a negyediken (27), a Bucks pedig mindkét találkozót fölényesen, húsz pont feletti különbséggel nyerte meg.

A Milwaukee játékosai vették a lapot: maguk is fütyülni kezdték csapattársukat.

S amikor a párharc visszatért a címvédő otthonába, a Bucks rajongói is csatlakoztak az általában erős ellenérzést kifejező füttykoncerthez Allen egy-egy szép kosara után.

Láttam egy srácot a közönség soraiban, amikor Grayson pályára lépett. A közönség pfujolt, ez a srác meg tapsolt, aztán körbenézett, hogy mi folyik itt…

– idézte fel a Bucks vezére, a tavalyi döntő legjobbjának választott Jannisz Antetokumpo. – Jó móka ez, erről szól a kosárlabda, a szurkolók is együtt élnek a történésekkel. Amikor fütyülik, pfujolják, akkor jól játszik. Úgyhogy folytatjuk, Grayson élvezi.

Bár az ötödik meccsen Allen nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt (13 pont, 5 lepattanó), a Bucks győzelméhez így sem férhetett kétség, az utolsó percekben kiengedve is 116-100-ra nyert a címvédő, lezárva ezzel a párharcot.

S lehet, hogy a következő ellenfél, a Boston Celtics szurkolói inkább éltetik majd Grayson Allent.

NBA, rájátszás

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 116-100

Golden State Warriors–Denver Nuggets 102-98


 Az első forduló párharcai

Kelet

Miami Heat (1.)–Atlanta Hawks (8.) 4-1

Boston Celtics (2.)–Brooklyn Nets (7.) 4-0

Milwaukee Bucks (3.)–Chicago Bulls (6.) 4-1

Philadelphia 76ers (4.)–Toronto Raptors (5.) 3-2


Nyugat

Phoenix Suns (1.)–New Orleans Pelicans (8.) 3-2

Memphis Grizzlies (2.)–Minnesota Timberwolves (7.) 3-2

Golden State Warriors (3.)–Denver Nuggets (6.) 4-1

Dallas Mavericks (4.)–Utah Jazz (5.) 3-2

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak, a vastagon szedett csapatok már továbbjutottak.

Borítókép: Grayson Allen (labdával) különleges helyzetbe került (Fotó: NBAE/Getty Images via AFP/Jeff Haynes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.