Teljes kudarccal ér véget a szupercsapat idénye

A ligaelső Phoenix Suns ütötte be az utolsó szöget a Los Angeles Lakers idényének koporsójába, LeBron James öregfiúk All Star-csapata biztosan lemarad a rájátszásról.

2022. 04. 06. 8:33
Los Angeles Lakers v Phoenix Suns
PHOENIX, ARIZONA - APRIL 05: Anthony Davis #3 of the Los Angeles Lakers walks off the court following the NBA game against the Phoenix Suns at Footprint Center on April 05, 2022 in Phoenix, Arizona. The Suns defeated the Lakers 121-110. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legeredményesebb csapata, s 2018 óta soraiban tudja LeBron Jamest is, aki önmagát minden idők legjobb játékosának tartja. A párosítás két éve bajnoki címet hozott a csapatnak, azóta viszont két súlyos kudarc következett.

Tavaly, címvédőként a rájátszásba ugyan eljutott a Lakers, de az első körben kiesett a későbbi nyugati bajnok Phoenix Suns ellen. James nagy neveket gyűjtött maga mellé, és a szezon előtt a tengerentúlon jellemzően a bajnokesélyesek szűk körébe sorolták a csapatot. Mi már idénybeharangozónkban is szkeptikusak voltunk.

Az öregfiúk All Star-csapatot egyaránt megjósolható belső ellentétek és sérülések sújtották, s magyar idő szerint szerda hajnalban, a ligaelső Phoenix Suns elleni 121-110-es vereséggel biztossá vált, hogy a Lakers nem végezhet a tizenegyedik helynél előkelőbb pozícióban a tizenöt csapatos nyugati főcsoportban, azaz nem jut a rájátszásba.

LeBron Jamesnek (szemből) gratulál a Phoenix játékosának, Devin Bookernek (Fotó: Getty Images via AFP/Christian Petersen)

Az idei koncepciónak biztosan nincs jövője, és kérdés, hogy LeBron James harminchét évesen még milyen projektbe hajlandó belevágni. A ligában legjobb, 30,3 pontos meccsenkénti átlaga jelzi, hogy játékosként még mindig lehet rá számítani, de a csapatépítést ki kellene engednie a kezéből.

Teljes a mezőny

Bár a csapatoknak két-három meccsük még hátra van addig, már eldőlt, hogy melyik csapatok folytathatják az idényt az alapszakasz után is, az utolsó fordulókban legfeljebb a kiemelési sorrend változhat.

Keleten rájátszás-résztvevő lesz a Miami Heat, a Boston Celtics, a címvédő Milwaukee Bucks, a Philadelphia 76ers, a Toronto Raptors és a Chicago Bulls, míg a playoffot felvezető bejátszó meccseken (play-in) csatlakozik a sorhoz a Cleveland Cavaliers, Brooklyn Nets, Atlanta Hawks, Charlotte Hornets négyesből kettő.

Nyugaton a Phoenix Suns, a Memphis Grizzlies, a Golden State Warriors, a Dallas Mavericks és a Utah Jazz helye biztos, a Denver Nuggets és a Minnesota Timberwolves még küzd a hatodik helyért. Az arról lemaradó csapat – várhatóan a Minnesota – csatlakozik a bejátszó meccseken a Los Angeles Clippers, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs trióhoz.

Fotó: Anthony Davis sem így képzelte a szezont (Fotó: Getty Images via AFP/Christian Petersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.